close
DesignObývací pokoj

Křeslo jako stvořené pro čtení!

Ti, kteří si rádi doma odpočinou při dobré knize jistě ocení, pokud si doma najdou svůj čtenářský koutek. V něm by určitě nemělo chybět příjemné a pohodlné křeslo. Dnes máte na výběr z velkého množství materiálů, barev a provedení. Výběr závisí jen na vás, vyberte si křeslo, ve kterém se budete cítit pohodlně a strávíte v něm příjemný čas s knihou, nebo se sklenkou dobrého vína. Křesla jsou skvělým doplňkem do ložnice nebo obývacího pokoje. Na výběr jsou i křesla s nastavitelnou výškou, které jsou ideální v případě, že je plánujete používat i u stolu. Poradíme vám, jak si vybrat z široké nabídky křesel.

Materiál je alfou a omegou pohodlí

Materiál, z jakého je křeslo vyrobeno má velký podíl na tom, jak se při sezení v křesle cítíte. Vybírejte si přírodní materiály, které jsou nejen pohodlné, ale příjemné i při kontaktu s pokožkou. Ideálním materiálem je kůže. Ta je příjemná, měkká a pohodlná. Navíc se dobře přizpůsobuje, a proto se budete cítit v křesle maximálně komfortně. Z kůže je vyrobeno například FAIRY v černé barvě . Toto křeslo je navíc malé, a díky tomu velmi praktické. Syntetická kůže je o něco méně měkčí, je však také velmi pohodlná a dodává nábytku nádech luxusu. Takovým je například CHESTERFIELD v bílé barvě, které působí opravdu luxusně a designově. Syntetická kůže je na rozdíl od klasické kůže jednodušší na čištění a údržbu.

Luxusní křeslo Chesterfield II bílé
Luxusní křeslo Chesterfield II bílé

Křesla s nastavitelnou výškou

Nastavitelná výška není důležitá v případě, že budete křeslo používat pouze pro čtení někde ve svém čtenářském koutku. Pokud ho však budete používat i na jiné potřeby, například pokud budete potřebovat jeho výšku přizpůsobit pracovnímu nebo jídelnímu stolu, je dobré, pokud máte možnost přizpůsobit si výšku křesla. Takovou možnost nabízí LEO v bílé barvě, které je navíc otočné. Díky nastavitelné výšce můžete křeslo Leo použít i jako barovou stoličku k barovému stolu.

Otočné křeslo Leo
Otočné křeslo Leo

Křeslo s opěrkami ruky nebo bez

Křesla by měly být hlavně pohodlné. V ideálním křesle se spojuje kromě pohodlnosti i stylové provedení. K pohodlí křesla v neposlední řadě přispívají i opěrky pro ruce. Jsou vhodné v případě, že budete křeslo využívat pouze jako křeslo k odpočinku, případně pokud v něm usadíte návštěvu. Pokud ho plánujete používat i u stolu, ať už pracovním nebo jídelním, je lepší vybrat si bez opěrek pro ruce. Křeslo Salvatore má kromě opěrek pro ruce i příjemný tvar, díky kterému je ještě pohodlnější. Bez opěrek je křeslo Hailey, kterému však opěrky neubrali na jeho pohodlnosti.

Designové křeslo Salvatore
Designové křeslo Salvatore

Jaký styl použít v malém prostoru? Poradíme Vám zde.

Tags : stvořené pro čtení

Leave a Response