close
DesignObývací pokojSvítidla

Toužíte po změně ve vašem domově? Přinášíme vám několika změn!

Každý by určitě rád vykřičel do světa, že má pohádkový dům. Možná vás při této myšlence napadne, že vlastnit pohádkový dům znamená mít hodně peněz. No opak je však pravdou. Pár důmyslných investic a několik malých změn nebo přeměna věcí, které máte právě po ruce, může dramaticky změnit prostor kolem vás.

Přinášíme vám seznam několika změn, které můžete udělat.

Přidejte vašemu domovu světlost

Přilákejte do vašeho domova dobrou náladu prostřednictvím světla. Zaplavte váš pokoj během dne množstvím přirozeného světla, večer se můžete zaměřit na jednoduché umělé zdroje osvětlení, jakými jsou minimalistická závěsná svítidla a lampy, které vám jistě výborně pomohou i při zlepšování vaší nálady.

Designová stolní lampa Sarai II
Designová stolní lampa Sarai II

Přidejte vašemu nábytku výraz

Kromě gauče přidejte do vaší místnosti i nějakou další možnost k sezení nebo výrazný nábytek. Vytvořte si prostor v prostoru – rozdělte si obývací pokoj na dvě menší plochy – plochu na sezení a plochu pro sledování televize. Každý, kdo vejde přímo ze dveří do obývacího pokoje, si hned může vybrat místo, kde si chce sednout. Takto vytvoříte ve vašem domově jakési hlavní místo pro setkávání s lidmi. V podstatě jde o to, že rozdělíte obrovský pokoj na několik jednotlivých místností.

Dizajnová lavice Charlotte 90 cm krémová
Dizajnová lavice Charlotte 90 cm krémová

Ozdobte svůj domov teplými barvami

Další podstatnou myšlenkou je ponořit vaše pokoje do teplých barev, jakými jsou hořčicová, odstíny purpurové či meruňkové. Tyto odstíny se dají dokonale kombinovat s modrou a dřevěnými tóny a zároveň přidávají svěžest, aniž by působily příliš únavně nebo rušivě. Během sezení na pohodlném gauči váš pohled z pokoje přes okno jistě sklouzne i na výrazný barevný doplněk, což potěší vaše smysly a příprava takové volby netrvá ani hodinu.

Nástěnné police sada 3 ks Miley
Nástěnné police sada 3 ks Miley

Pořiďte si pokojové rostliny

Abyste dekoraci místnosti ještě více zvýraznily, přidejte na parapetní desku k oknu pokojové rostliny. I pohled na obyčejné květiny přes vrchní část vaší pohovky dokáže rozveselit každý nevýrazný tmavý smutný kout. Celkový vzhled vaší místnosti tak získá pozitivní náladu, což bude mít v konečném důsledku pozitivní vliv i na vás.

Konečný nádech ve vašem domově

Abyste ještě více rozjasnily kouty svých pokojů, vyzkoušejte epifytické rostliny. A pro efekt ještě většího pohodlí zahalte svůj gauč nebo křeslo do deky s výraznou barevnou kombinací. Přidejte do svých polic pár knih, lampu, vzpomínkový předmět v mořské zelené nebo miniaturní stromek bonsaj v tyrkysové – všechny tyto předměty do jednotlivých koutů vašeho příbytku.

Photo by Mark Tegethoff on Unsplash
Bonsai rozžiari Váš domov!

Podařilo se už i vám přetvořit svůj domov pomocí malých úprav a nenápadných, ale tvůrčích změn a nyní si již užíváte nové momenty a pohledy na všechny kouty vašich místností? Podělte se o vaše zkušenosti s námi v komentářích!

Home Office, který pracuje za Vás. Tak pojďme na to! Připravili jsme pro vás další zajímavý článek.

Tags : malými krokyVelké změny

Leave a Response