close
Ložnice

4 Chyby Při Zařizování Ložnice, Které Vás Nenechají Spát

Stává se vám, že se občas v noci probudíte a už nemůžete usnout? Možná je to tím, že jste při zařizování ložnice někde udělali chybu. Trendy moderního bydlení se neustále mění a přizpůsobovat se jim nemusí být vždy levnou záležitostí. Ale i s menším rozpočtem se dá vykouzlit stylová a útulná ložnice.

Hlavní je vědět, co s čím funguje a jaká je ideální kombinace nábytku či věcí, které nás při odpočinku obklopují. Pojďte se s námi podívat na 4 hlavní chyby, kterých se dopouštíme při zařizování ložnice.

manželská postel akácia
Líbí se vám DESIGNOVÁ POSTEL MASSIVE z akácie?

Kombinujeme Nekombinovatelné

Harmonickou atmosféru v ložnici těžko vytvoříme, když zkombinujeme různé styly a takové barvy, které se k sobě nehodí. Z místnosti, kde by měl vládnout dokonalý relax, takto naopak uděláme místo plné chaosu, kde spolu nic neladí. Ideální je, když si najdeme čas a nastudujeme si, jaké styly existují a vybereme si jeden z nich.

Důležité také je vybrat si konkrétní barvu, které budete přizpůsobovat všechno ostatní. Pokud se rozhodnete pro tmavou manželskou postel, vyberte si také tmavší noční stolek. Všechno by mělo do sebe zapadat jako puzzle.

Vybíráme Si Levnou A Nekvalitní Postel

Kvalitní manželská postel je alfou a omegou každé ložnice. Často se stává, že při jejím výběru zohledňujeme jako hlavní kritérium cenu, tím pádem jde bokem kvalita. Důležitý je však v první řadě materiál, z jakého je postel vyrobená.

 

masívni noční stolek
Zaujal vás DESIGNOVÝ NOČNÍ STOLEK SHAYLA?

Pokud se zde rozhodnete investovat, vyberte si postel z masivu. Je sice těžší a dražší než postele z jiných levnějších materiálů, ale máte vystaráno na opravdu dlouhé období. Levné postele jsou často náchylné k rychlému opotřebování. Proto pokud nechcete brzy kupovat novou, zvolte lety ověřenou kvalitu.

Postel Umisťujeme Nesprávně

Kvalita a zdraví našeho spánku závisí také na umístění postele. V jakém rozpoložení prožijeme den je ve velké míře odrazem toho, jak jsme se vyspali. Vznikla tak základní pravidla známá pod názvem “feng šuej.”

Podle těchto pravidel by měl být k manželské posteli přístup z obou stran. Neumisťujte ji přímo pod okna, kde vás může rušit světlo nebo obtěžovat průvan.

Z Ložnice Děláme Skladiště

Často se stává, že kromě manželské postele, nočních stolků a dalšího nábytku nám v ložnici dělají společnost sušák na prádlo či různé krabice. Ložnice je však místo, které by mělo sloužit především k odpočinku, a tak bychom ji neměli zbytečně přeplňovat.

toaletní stolek z masívu
Líbí se vám DESIGNOVÁ KONZOLA FRINGE?  

Nic nepokazíte tím, když k posteli umístíte praktický toaletní stolek, který ženám poslouží jako místo pro šminky a šperky. Šetřte prostorem a zaplňujte jej jen tím, co opravdu potřebujete.

Chyb, kterých se dopouštíme při zařizování ložnice, je samozřejmě o dost víc. Asi nejdůležitější je zařizovat ji s citem a určitou střídmostí. Ložnice se nám tak odvděčí klidnou atmosférou a ráno se v ní budeme cítit jako znovuzrození.