close
Jídelna a kuchyňLožniceObývací pokoj

Jaký Styl Použít v Malém prostoru?

Malé a stylové? Není to nemožné!

Bydlíte v malém bytě a vzdali jste se jakýchkoliv stylových interiérových řešení, abyste ušetřili co nejvíce prostoru? Nevzdávejte se stylových řešení ve vašem bydlení jen proto, že bydlíte v malém! Existuje mnoho řešení, díky kterým vnesete do vašeho bytu či domu aktuální trendy, neukrátíte se o žádný prostor, a navíc se vám podaří díky dobře zvoleným doplňkům a nábytku prostor i opticky zvětšit. Nezní to jako ideální řešení? Existuje mnoho způsobů, jak prostor prosvětlit a zvětšit a nevyžaduje si to nezbytně velkou rekonstrukci. Podívejte se spolu s námi na to, jak můžete problém nedostatku prostoru vyřešit i u vás doma.

Prosvětlené prostory

Základem pro optické zvětšení pokoje či bytu je pořádné prosvětlení prostoru. Velká okna jsou nejlepším pomocníkem, díky kterému bude působit pokoj prostornější. Dalším velkým pomocníkem jsou světlé barvy, které působí zvětšující a prostor rozjasní. Působí stejně efektně, jako denní světlo pronikající přes velké okna. Při výběru barev vám bude skvělým pomocníkem skandinávský styl. Ten je charakteristický právě světlými barvami a čistými liniemi. Designové barové stoličky Sweden jsou ideální volbou pro ty, kteří nemají ve svém bytě či domě prostor pro jídelní stůl a židle. Pokud nemáte prostor ani pro velkou sedačku, za zvážení určitě stojí malá a praktická lavice Sweden. Ta navíc díky svému barevnému provedení prostor prosvětlí.

Dizajnová řada Sweden je nositelem skandinávského dizajnu
Dizajnová lavice Sweden přírodní

Neviditelný úložný prostor

Nedostatek úložného prostoru je jedním z největších problémů, se kterým bojují majitelé malých bytů. Někdy však stačí, pokud si vyberete nábytek, který ukrývá na první pohled neviditelný úložný prostor. Takovým nábytkem může být například i konferenční stolek Toscany. Ten ukrývá úložný prostor díky vysouvací části. Televizní stolek Heidy můžete použít namísto knihovny, pokud vám na ni nezůstane zbylý prostor. Kromě toho můžete odložit věci, na které vám nezbylo zbylé místo do dvou zásuvek.

TV stolek Heidy
TV stolek Heidy

Zrcadlo, zrcadlo, řekni že mi …

Umíte si představit svoji domácnost bez zrcátek? Ani nemusíte! Pokud potřebujete opticky zvětšit prostor, při zrcadlech platí – čím více, tím lépe. Dlouhé zrcadla s jemným rámem (v ideálním případě bez rámů) jsou skvělým způsobem, jak opticky vnést do malého bytu prostor. Nejlepší jsou ty, které postavíte od podlahy co nejvýše ke stropu. Skvělým příkladem pro takové zrcadlo je například zrcadlo Thin se zlatým rámem. Navíc rám tohoto zrcadla je ručně dělaný, díky čemuž vnesete do bytu i nádech luxusu. Při malém prostoru zkuste umístit zrcadlo tak, aby se v něm odráželo denní světlo, efekt se znásobí.

Zrcadlo Thin stříbrné
Zrcadlo Thin stříbrné

Čím nenápadnější svítidlo, tím více světla

Tedy, ne tak úplně. Ale v případě svítidel do malých prostor je nejlepší zvolit světla, která nebudou strop opticky snižovat a pokoj zmenšovat. Úplným tabu by pro vás měly být velké stínidla, které budou světlo tlumit a prostor zbytečně ztmaví. Vybírejte si co nejmenší svítidla, které nevisí dlouhé ze stropu. Svítidlo Orbit sice působí na první pohled mohutně, ve skutečnosti však díky směrování světla nahoru strop osvětlí a bude tak působit světlejší a vyšší, tím pádem pokoj opticky zvětší.

 

Nábytek pro domácí mazlíčky! Poradíme Vám jak vybrat zde.

 

Tags : Malé a stylové

Leave a Response