close
Design

Industriální styl – nový fenomén ve světě designu

Ve světě designu je to jako ve světě módy – to, co je dnes trendové zítra už vůbec nemusí být. Trendy ve světě designu se často obměňují a proto není možné, abychom neustále sledovali, co je momentálně nejvíce in a podle toho si zařizovali svou domácnost. Pokud však patříte k těm, kteří mají rádi domácnost zařízenou stylově a trendově, určitě jste už slyšeli o industriálním designu nebo stylu. Tento styl je inspirován designem průmyslových prostor a snaží se co nejvíce využít jejich vzdušnost a prostornost. Poznejte s námi tento originální styl, který nemá téměř žádná pravidla.

Industriální styl a materiály

Základem industriálního stylu je originalita a individualismus. Cílem je prostřednictvím designu zdůraznit individualismus a jedinečnost každé osoby. Industriální styl využívá materiály, které se nazývají také jako “surové.” Beton, cihly, dřevo, skleněné povrchy doplněné o přírodní prvky jsou základem každého prostoru, nesoucího se v industriálním stylu. Chcete-li navzájem kombinovat materiály, zkuste spojit zdánlivě nespojitelné. Kombinujte sklo nebo beton s dřevem. To vytvoří skvělé propojení surových materiálů s přírodním prvkem.

Designový konferenční stolek Phantom II, 70 cm
Designový konferenční stolek Phantom II, 70 cm

Industriální styl – méně je více

Stejně jako ve skandinávském stylu i u industriálním designu platí základní pravidlo – méně je více. Nezatěžujte svou domácnost zbytečnostmi, které budou jen pověstnými lapači prachu. Vybírejte si nábytek, který bude praktický a zároveň zapadne do industriálního stylu, ve kterém si chcete vaši domácnost zařídit. Vyberte si jen to nejzákladnější, bez čeho se doma neobejdete

Komoda Jacktar
Komoda Jacktar

Doplňky jsou alfou a omegou

Průmyslový design by nebyl průmyslovým designem bez správně zvolených doplňků. Skvělým způsobem, jak dostat do místnosti průmyslový styl je lustr nebo závěsné svítidlo. Všechna závěsná svítidla z řady Industry jsou ideální volbou a skvělým ztělesněným industriálního průmyslového designu. Například závěsná lampa BRUCE v černém provedení  může vytvořit díky svému designu skvělý efekt ve vašem obývacím pokoji, ložnici nebo i jídelně. Zajímavě působí i závěsná lampa NIKOLAS II vyrobený z kovu a přírodních materiálů. Za pozornost stojí i lampa STAGE, která ohromí každého vašeho hosta.

Designová závěsná lampa Bruce L, černá
Designová závěsná lampa Bruce L, černá

Moderní Kancelář Nebo Domácí Pracovna? V našem dalším článku vám poradíme, jak udělat ten správný výběr.

Tags : Industriální styloriginalita a individualismusvzdušnost a prostornost

Leave a Response