close
Obývací pokoj

Nadčasový obývací pokoj – jak ho zařídit?

Zařizování obývacího pokoje je pro většinu z nás příjemná činnost a rádi vybíráte nábytek, dekorace a doplňky podle aktuálních trendů. Pokud však není možné, abyste obývák zařizovali každý rok podle nejnovějších trendů, máte dvě možnosti. Můžete si vybrat klasický styl zařízení, který nikdy nevyjde z módy, nebo si můžete vybrat jednoduchý nadčasový styl. Bez ohledu na to, který si zvolíte, takový nábytek budete moci používat ještě dlouhá léta. Obývák může vypadat jednoduše, minimalisticky a nadčasově, poradíme vám jak na to.

Při zařizování nadčasového a jednoduchého obývacího pokoje se řiďte při výběru nábytku i doplňků základním pravidlem: méně je více! Pokud zvolíte do vašeho obývacího pokoje méně nábytku a doplňků, můžete potom doplňovat pravidelně detaily, které budete vybírat podle nejnovějších trendů. Je to nejjednodušší způsob, jak udržet svůj obývací pokoj stále moderní a trendový. Vyberte do obývacího pokoje jen to nejnutnější – nadčasová sedačka, minimalistický konferenční stolek, designový TV stolek. V případě, že chcete mít v obýváku i odložené nějaké drobnosti, můžete ji zařídit navíc komodou, případně skvělým nápadem je vybrat do obývacího pokoje knihovnu. Můžete ji využít nejen na knihy, ale i na jednoduché dekorace. Pokud hledáte nadčasovou sedačku, skvělou alternativou je například i designová pohovka Bella.

Designová pohovka Bella 240 cm
Designová pohovka Bella 240 cm

 

Konferenční stolek by měly být velký akorát tak, abyste na něj mohli umístit to nejnutnější – pohoštění pro návštěvu, dálkové ovládání k televizi, případně časopis nebo knihu, kterou máte právě rozečtenou. Chcete-li stolek, který bude navíc praktický, a nebudete ho muset několikrát denně čistit, vyhněte se sklu. Jednoduchý a nadčasový je stolek Oskar s dřevěnou tabulí a černými kovovými nohami. Velmi praktický je i stolek Santana, který má navíc odkládací prostor.

Při výběru TV stolku dbejte zejména na správnou velikost a na to, abyste v něm měli i nějaký úložný prostor, do kterého můžete odložit věci tak, abyste je neměli povykládané a zbytečně nezabíraly místo. Skvělou možností je designový TV stolek Sarah ve stylovém bílo-hnědém provedení.

Obývací pokoj i její nadčasové barvy

I když se to možná nezdá, i mezi barvami najdeme ty, které jsou nadčasové a jednoduché a jejich použití předpokládá nadčasový design i v obývacím pokoji. Mezi tyto barvy patří jednoduše kombinovatelné barvy, které se rychle přizpůsobí novým doplňkům. Jsou to bílá, béžová, odstíny hnědé barvy a černá. Ty se velmi snadno kombinují s ostatními barvami. Zvolte si nábytek v těchto odstínech a budete tak mít obývák, který bude vždy nadčasový.

Luxusní regál Elegant 150 cm XL
Luxusní regál Elegant 150 cm XL

Obměňujte doplňky

A nyní přichází na řadu to nejdůležitější – doplňky. Právě díky nim můžete mít totiž váš obývák zařízený podle nejnovějších a aktuálních trendů. Doplňky jsou právě ty důležité detaily, kterými můžete velmi rychle a jednoduše změnit nádech celého obýváku. Volte si malé a nenápadné doplňky a dekorace, které můžete jednoduše a rychle obměnit!

O tom, jak vybírat doplňky si můžete přečíst ZDE.

Tags : minimalismusnadčasovostobývací pokoj

Leave a Response