close
DesignJídelna a kuchyňObývací pokoj

Víme, jak vybrat krásný masivní nábytek

Masivní nábytek byl vždy synonymem skvělého přepracování, kvality a luxusu. Dnes tomu není jinak. Hlavním problémem však je, kdy je vhodné zakomponovat do místnosti masivní kousek nebo celou masivní sestavu. V mnoha případech dochází k špatnému kombinování a i přesto, že jsou jednotlivé kousky pěkně propracované, výsledný dojem z celého interiéru je chaotický a přeplácaný. Jak volit masivní nábytek v místnostech? Jaké jsou tipy a triky světových interiérových designérů?

Konferenčný stolík Dash II
Konferenční stolek Dash II

Masivní nábytek a rozlehlý interiér

V případě, že zařizuje místnosti s bohatým dispozičním řešením, vyhráli jste v interiérové loterii. Zde máte možnost opravdu zvolit nádherné kousky masivního nábytku. Představme si například standardní ložnici, do které zakomponujete masivní postel v kombinaci s krásnou šatní skříní. Zapomenout nesmíme ani na stylové křeslo, které je snem každého milovníka knih. Můžete zakomponovat zajímavé kousky a masivní nábytek v podobě šatníku, nočních stolků, postele či například lenošky může dostat při výběru a projevu hlavní slovo.

Co však s doplňky, které dotvářejí atmosféru celého interiéru? Pokud Vaše volba padla na masivní nábytek, dovolte mu projevit se v plné síle. Při doplňcích se snažte vsadit na střídmost a spíše volit kousky, které nábytek podpoří a nezakrývají. Nesnažte se volit zbytečně nápadné doplňky zachycující zbytečné množství pozornosti. Skvělou volbou je v oblasti doplňků vsadit například na jeden ústřední obraz či na zajímavý koberec. U ostatních doplňků si zachovejte vážnou hlavu.

Konferenčný stolík Zet
Konferenční stolek Zet

Stísněné prostory

Dlouhá léta panovalo přesvědčení, že masivní nábytek není jednoduše vhodnou volbou pro malé interiéry a jejich majitelé by se mu měli vyhnout velkým obloukem. Co bylo – už není. Dnes je nová doba a masivní nábytek si klidně mohou dopřát i majitelé malých interiérů. Je však třeba myslet na jednu důležitou a základní věc.

V případě malého interiéru volte jeden masivní kousek nábytku, který dostane hlavní slovo. Opět použijeme příklad ložnice jako v předchozích řádcích. Zkuste zvolit masivní kousek v podobě krásné dřevěné postele. Zbytek celého prostoru zařídíte zářivými a světlými barvami, které dokáží zázrakem opticky zvětšit celý interiér. Skvělým krokem je i použití zrcadel, které mají stejnou moc. Hladké linie a masivní kousek nábytku dokážou spolu velmi dobře fungovat a navzájem se nezastíní. Naopak se podpoří a vytvoří dokonalou souhru.

Jedálenský stôl z masívu Las Palmas 120, masívny nábytok
Jídelní stůl z masivu Las Palmas 120

Kancelářský nábytek

V kancelářích je masivní nábytek především projevem profesionálního přístupu a špičkové kvality. Pokud volíte masivní nábytek do kanceláře, dejte si především záležet na volbě správných kancelářských židlí a masivních stolů. Při obou kusech nábytku trávíte v kanceláři nejvíce času a v podstatné míře ovlivňují zdraví vaší páteře a celého pohybového aparátu. Jejich výběru by měla být věnována největší pozornost.

 

Jedete zařizovat nový obývák nebo jen hledáte něco, co by se hodilo do toho nýnejšího? Rádi bychom vaši pozornost obrátily na další článek ve kterém vám představíme tři typy na doplňkové vybavení.

Tags : masivní nábytek

Leave a Response