close
Uncategorized

Nalaďte sebe a svůj domov na přicházející jaro

První sluneční paprsky už dorazily i k nám a my se můžeme těšit na letní večery, pestrobarevné rozkvetlé louky a romantické západy slunce. Abyste zažili takovou scenérii, nemusíte chodit daleko. Stačí, když si ji vytvoříte u vás doma na zahradě, balkóně či terase. Tak jak? Jste už připraveni na letní grilování s přáteli či na posezení s rodinou?

Pokud ne, my vám v tom pomůžeme. Pojďme se společně podívat na to, jak můžete z vašeho prostoru s pomocí zahradního nábytku vytvořit místo, kam se budete vy a vaši blízcí rádi vracet.

Zaujala vás ZAHRADNÍ JÍDELNÍ SESTAVA HIGOLD ?

 

Jaký zahradní nábytek si vybrat?

Skvělý zahradní nábytek dodá vašim vnějším prostorám pohodlí a funkčnost. Díky prostornému stolu a pohodlným zahradním židlím proměníte vaši terasu v jídelní kout pod širým nebem. Vybrat si můžete také proutěnou pohovku a klasické houpací křeslo a během teplých večerů se tak vaše terasa promění v druhý obývák.

Když si i menší prostor, jako balkón, zařídíte zahradními židlemi či stolem, jistě to pak bude místo, kde si rádi vychutnáte vaši ranní kávičku. Promyšlené naplánování zahradního nábytku vykouzlí z vašich prostor místo k lenošení, stolování a k zábavě.

Při výběru toho správného zahradního nábytku se nejdříve zamyslete nad tím, jaký účel má plnit. Chcete, aby sloužil jako jídelní kout během teplých letních nocí, plánujete narozeninovou oslavu vašeho dítěte, nebo by měl sloužit jako příjemný koutek na čtení? Udělejte si seznam činností, kterým se chcete na terase věnovat, a tomu přizpůsobte váš zahradní nábytek – pohovku nebo zahradní židle.

 

Pohodlnost nadevše!

Když kupujete zahradní nábytek – stůl nebo zahradní židle, nezapomeňte na to, aby byl co nejpohodlnější. Váš zahradní nábytek budete používat pravidelně, takže je nezbytné, abyste měli co největší komfort. Pro maximální pohodlí vybírejte zahradní židle či pohovku s poduškami nebo s polštáři. Ať už se rozhodnete pro dřevěný nebo kovový nábytek, polštáře budou pro vaše pohodlí opravdu důležité.

 

Informujte se o ceně DESIGNOVÉHO KŘESLA PRINCE

 

 

Rovněž se ujistěte, že všechny textilie, které si k zahradnímu nábytku vyberete, jsou odolné vůči povětrnostním vlivům – nepromokavost by měla být samozřejmostí. Ideální bude, když budou mít polštáře snímatelné potahy, které se dají jednoduše hodit do pračky. Zahradní nábytek byste měli udržovat co nejjednodušeji. Vyberte proto zahradní židle či zahradní stůl, který je z kovu, proutí nebo ze dřeva. Tyto materiály neohrozí počasí, a s trochou pravidelného čištění budou vypadat nádherně po dlouhá léta.

Skladujte zahradní nábytek správně

O váš zahradní nábytek se musíte starat také mimo sezónu, proto při jeho nákupu myslete i na to, zda se dá jednoduše složit a uložit někam, kde bude chráněný. Zvolit byste proto mohli garáž, suterén nebo jednoduše jakýkoli přístřešek, abyste zabránili poškození nebo opotřebení.

I ten nejkvalitnější zahradní nábytek vydrží déle, uskladníte-li jej dobře v době, kdy ho nepoužíváte. Pokud máte omezený úložný prostor, vyberte si zahradní nábytek, který se dá složit. V tomto ohledu se zaměřte zejména na zahradní skládací židle, které vám ušetří mnoho místa v úložném prostoru.

Kombinujte barvy

A nyní přichází to nejpříjemnější – výběr barvy zahradního nábytku. Nemusíte se omezovat pouze na neutrální barvy. Proutěný či dřevěný zahradní nábytek je vyráběn v široké škále barev, proto jej můžete sladit s exteriérem vašeho domu nebo s prvky, které se v zahradě vyskytují. Nenajdete-li barvu, kterou hledáte, improvizujte. Barevné mohou být například polštáře či jiné zahradní doplňky.

Připravte se na jaro a léto a vyberte si zahradní nábytek, který se vám líbí nejvíc. Pobyt na terase s přáteli je přece vždy nezapomenutelným zážitkem.