close
Ložnice

Nordic Style V Ložnici. Skandinávský Odkaz Nabírá Na Síle

Styl, který přichází ze zemí mohutných hor, hlubokých lesů a dechberoucích fjordů. Podmanivé šero se tu vznáší nad otevřenými pláněmi a nenechá žádnou melancholickou duši bez záchvěvu emoce. O jakém stylu je to řeč? Tušíte správně. Skandinávský minimalismus si podmanil celý svět a pronikl i do našich ložnic.

Na dosáhnutí té pravé severské atmosféry nepotřebujete ani designéra, ani kouzla starých druidů. Stačí když se budete držet pár pravidel, díky kterým dosáhnete dokonalé harmonie ve své ložnici.

bíla manželská postel čalunená
Zaujala vás bílá manželská postel Sariah?

Odkud Začít?

Začněte rovnou od podlahy. Pokud máte v ložnici parkety nebo kvalitní dřevěnou podlahu, máte vše, co ke skandinávskému základu potřebujete. Pokud chcete použít přece jen nějaký kobereček, dbejte na to, aby jej tvořily čisté linie a geometrické tvary.

Vše, co je navíc, je zbytečné a brání promyšlenému minimalismu. Slabé denní světlo ve Skandinávii způsobilo, že místní obyvatelé měli doma jen to, co opravdu potřebovali. Postupně se pro tento osobitý styl vyvinuly charakteristické rysy.

Lehkost A Světlo

Centrum každé ložnice severského střihu nepochybně představuje masivní dřevěná postel, často překrytá vrstvami teplých přikrývek a polštářů. Zásadním prvkem tohoto stylu je světlo.

bíly toaletní stolek
Zaujal vás toaletní stolek Sweden?

Obrovská prosklená okna a stěny poskytují spoustu místa přirozenému osvětlení. To umocňuje pocit čistoty tím, jak se opírá do bílých stěn. Vše tak působí lehce a velmi funkčně.

Aby Bílá Bílou Byla

Dominantní barvou skandinávského stylu je bezpochyby bílá. Vkusný toaletní stolek umístěný vedle dřevěné postele by měl působit nejen elegantně, ale měl by být zároveň velmi funkční.

černošedá lampa kovová
Zaujala vás černošedá lampa Shadow?

Svítit Je Třeba I Když Jsou Okna Odkrytá

Seveřané a seveřanky by vám najisto potvrdili, že v jejich chladné domovině jen denní světlo nestačí. Často je to stejné i v našich o něco teplejších končinách.

Ložnici zařízenou v nordic stylu proto zdobí mohutné industriálně působící lampy, které místnost dokonale prosvětlují. Dominantní dřevěná postel díky nim ve vzdušné místnosti nádherně vyniká.