close
Design

Funkční a stylový koupelnový nábytek

Koupelna není jen místem pro ranní hygienu, ale také útočištěm pro odpočinek a relaxaci. Důležité je proto zvolit takový koupelnový nábytek a doplňky, které splňují naše potřeby, ale zároveň přidávají do prostoru styl.

Máte malou koupelnu, do které se už nic nevejde nebo takovou, která je zbytečně velká? Zjistěte více o rozdílech a užitečných tipech při zařizování

Prostory se skládacím koupelnovým nábytkem

Malá koupelna může být velkou výzvou při zařizování. Je důležité využít každý centimetr prostoru a zároveň se vyhnout přeplnění. Skládací nebo výklopný nábytek je skvělým řešením, po použití jej můžete jednoduše složit. Uvolněte tak prostor a zlepšete pohyb v koupelně.

Věšáky a poličky mohou pomoci využít stěnu pro úložný prostor. Na ně si můžete umístit ručníky, kosmetiku a další předměty. Dobrým trikem jsou velká zrcadla, která dokáží opticky zvětšit koupelnu a zároveň přidají dostatek světla. Zkuste zvolit nástěnná zrcadla s úložným prostorem pro ukrytí drobných věcí.

Více nábytku ve velké koupelně

Velká koupelna nabízí větší svobodu při zařizování. Můžete si dovolit větší nábytek a doplňky, ale stále platí pravidlo – funkčnost nad nadbytečnost.

Větší koupelna může obsahovat koupelnový nábytek s integrovaným umyvadlem, které vytváří moderní vzhled. Tento kousek nábytku vám umožní mít vše, co potřebujete na dosah ruky a zároveň přidává eleganci do prostoru. Dámy mají možnost umístit do koupelny také toaletní stolek na kosmetické doplňky.

Máte-li dostatek místa, zvažte přidání relaxačních zón, například pohodlných křesel nebo lavice. Tyto zóny mohou sloužit k odpočinku a relaxaci po těžkém dni.

Při zařizování velké koupelny nezapomeňte na ergonomii a praktičnost. Umístěte koupelnový nábytek tak, aby byl snadno přístupný a funkční.

 

Designový lustr Georgino 60 cm černý

Koupelnové doplňky

Nezapomínejte ani na koupelnové doplňky. Kosmetické a toaletní potřeby, jako šampony, mýdla, zubní pasty a kartáčky, můžete uskladnit například v šikovných kontejnerech nebo košících. Kam se špinavým oblečením? Rovně do zabudovaného nebo skládacího koše na prádlo.

Ve větší koupelně můžete přidat více dekorativních prvků, jako jsou květiny, svíčky a obrazy. V malé koupelně však buďte obezřetní a nechte prázdné místo pro funkční předměty, jako jsou fén, pánský strojek na holení, ručníky, osušky a pod.

Volba koupelnového nábytku a doplňků závisí na velikosti koupelny, vašich potřeb a osobního stylu. Důležité je, aby byl nejen esteticky přitažlivý, ale také funkční. Tak si užijete každý okamžik strávený v tomto osobním prostoru bez zbytečných komplikací.

 

Tags : koupelna