close
Zahrada

Pizza Pec: Srdce Vaší Zahradní Kuchyně

Jaro je za rohem as ním přichází období, které mnozí z nás netrpělivě očekávají. Dlouhé dny na slunci, večery strávené s přáteli nebo rodinou na zahradě a samozřejmě, grilování. No co kdybychom vám řekli, že grilování není jedinou možností vaření na čerstvém vzduchu? Představte si, že vaše zahradní posezení obohatí něco, co je víc než jen obyčejný gril. Pizza kamna!

Proč pizza pec?

Pizza pec není jen obyčejný kuchyňský spotřebič pro venkovní použití. Je to centrum zábavy, místo, kde se setkávají chutná jídla a nezapomenutelné vzpomínky. A proč byste si měli vybrat zrovna pizza pec?

1. Rychlost přípravy jídla

Pizza pecdosahují vysokých teplot, které mohou překročit 400°C. To znamená, že vaše pizza může být připravena již za pár minut. Představte si, jak vaši hosté s obdivem sledují, jak se z krásného těsta a čerstvých surovin stává dokonalá pizza v průběhu momentu.

2. Univerzálnost

Přestože se to jmenuje pizza kamna, její využití je mnohem širší. Můžete v ní připravit chléb, pečenou zeleninu, steak a dokonce i dezerty. Vaše kulinářské schopnosti se mohou skutečně rozvinout pod širým nebem.

Pizza pec NANO na plyn
Pizza pec NANO na plyn

 

3. Chuť, jakou nedosáhnete jinak

Teplota a způsob vaření v pizza peci dodává jídlům jedinečnou chuť a aroma. Kromě toho, používáte-li dřevo jako zdroj tepla, získáte na jídlech jemnou kouřovou chuť, která je u grilovaných jídel tak oblíbená.

Pizza pec NANO na drevo
Pizza kamna NANO na dřevo

4. Atmosféra pravé italské trattorie

Pizza pec dodává vaší zahradě nebo terase atmosféru italského venkova. Je to něco, co vám umožní cítit se jako v pravé italské trattorii, a to v pohodlí vaší zahrady.

5. Společenský rozměr

Pečení v pizza peci může být skvělým společenským aktem. Můžete společně s přáteli nebo rodinou připravovat různé druhy pizz a bavit se přitom. To vše, zatímco si děti hrají na zahradě a všichni společně trávíte čas na čerstvém vzduchu.

Pizza pec CIAO na drevo s podstavcom
Pizza kamna CIAO na dřevo s podstavcem

Jak vybrat správnou pizza pec?

Při výběru pizza pece zvažte několik faktorů. Velikost kamen by měla odpovídat vašemu prostoru a počtu lidí, pro které budete pravidelně vařit. Materiál, ze kterého jsou kamna vyrobena, ovlivňuje rychlost ohřevu a udržování teploty, přičemž hliník a nerezová ocel jsou běžnými volbami. Nezapomeňte také na estetický aspekt – pizza kamna mohou být nejen funkční, ale i dekorativní součást vaší zahrady.

Závěr

Proto neváhejte a udělejte letos z vaší zahrady místo, kde se budou mísit vůně italské kuchyně s veselým smíchem a pohodou. Pizza pec není jen o jídle, je to o zážitcích, které si budete pamatovat celý život. A když přijde podzim, určitě budete rádi vzpomínat na letní večery, kdy jste si s rodinou a přáteli pochutnali na vlastnoručně připravené pizzy pod širým nebem. Buďte připraveni, jaro je tady as ním i sezóna pizzy v plné parádě!

Tags : pizza pec