close
DesignPracovna

Home office, který pracuje za Vás. Tak pojďme na to!

Pokud pracujete z domu na plný nebo částečný úvazek nebo si dopřejete home office častěji než obvykle, měli byste si uvědomit, že ve svém domě budete potřebovat zvláštní kancelářský prostor. Správně navržený a promyšlený home office v sobě zahrnuje pohodlný pracovní prostor, správné a příjemné osvětlení a pocit, že místo, kde pracujete, jste si opravdu zamilovali, protože zde máte všechny podstatné věci, které právě budete potřebovat.

Vyberte si pro váš home office to správné místo

Vaším prvním rozhodnutím je zvážit, kde si svůj home office umístíte. Typickými místy jsou zvláštní místnost, místnost zvenku nebo místnost na dvoře. Pokud se rozhodnete oddělit vchod do své kanceláře z důvodu setkávání s klienty nebo spolupracovníky, určitě jde o tu správnou volbu.

Kdekoliv se rozhodnete umístit svou kancelář, nezapomeňte, že nejnutnější potřebou jsou určitě dveře – standardní, zasouvací, francouzské nebo v provensálském stylu – pro případ, že budete potřebovat soukromě telefonovat nebo pracovat bez vyrušování.

Rozmístění vašeho prostoru home office

Nyní se na Váš vytvořen prostor podívejte detailnější a odpovídejte si na následující otázky: Jaké jsou rozměry kanceláře? Je to velká plocha, jejíž rozmístění vyžaduje nějaký náčrt na papíře nebo jde spíše o malý prostor vyčleněný někde v koutě nějaké větší místnosti? Jaké jsou zdroje přirozeného světla? Jsou v místnosti již zabudované umělé zdroje světla? Kde jsou elektrické zásuvky na spotřebiče, televizi a telefonní linky? Přemýšleli jste už nad tím kolik lidí bude ve vaší kanceláři pracovat? Budete se v ní setkávat s klienty? Jaké druhy pracovních ploch budete potřebovat? Kolik času strávíte na telefonu? Budete si v ní chtít zviditelnit knihy, fotky nebo sbírky? Budete používat speciální zařízení jakými jsou stůl na kreslení nebo video-konferenční systém? Kolik ze svého pracovního času strávíte u počítače? Potřebujete tiskárnu vedle svého počítače nebo může být umístěna kdekoliv v místnosti?

Rozhodněte se pro ten správný styl pokoje

Ať už tradiční, moderní, nadčasový, průmyslový nebo eklektický. Popřemýšlejte nad zařízením nábytku pro svůj home office. Ať si už si chcete pořídit pracovní stolek bez zásuvek, se zásuvkami nebo pracovní stolek šitý na míru, stále pečlivě popřemýšlejte nad velikostí, tvarem i stylem, který by co nejlépe naplnil vaše očekávání. Pracovní stolky přicházejí ve všech standardních typech – ať už ve tvaru písmene U, ve tvaru písmene L, rohové, zaoblené, obdélníkové (na psaní, na umístění počítače, atd.).

Pracovní stolky ve tvaru U jsou velmi prostorné, protože jsou obrovským přínosem v rámci pracovního a úložného prostoru. V případě oddělených částí v místnosti si můžete v jedné části naplánovat setkání, další část vám poslouží na psaní a další část můžete používat při práci s počítačem, tiskárnou, šanony nebo jinými nezbytnostmi.

Místnostem ve tvaru písmene L a rohovým místnostem dokonale sluší mnohostranné typy pracovních stolků i v případě obrovských i v případě malých místností. Umožní vám pracovat na počítači tak, abyste mohli dívat do všech koutů. Ať už si vyberete moderní designový psací stůl Finley nebo luxusní kancelářský stůl Island, který dokonale imituje dřevo.

Luxusní kancelářský stůl Island
Luxusní kancelářský stůl Island

V případě obdélníkového tvaru je lepší sáhnout po jednostranném nábytku jakým je například zásuvková skříňka Island.

Nakonec vám přinášíme ještě několik věcí, na které byste při tvorbě svého home office určitě neměli zapomenout:

  • Počítačové vybavení, tiskárna, scanner a pod.
  • Wi-Fi router, kabelový modem, TV obrazovka
  • Stereo a sluchátka,
  • Zařízení pro video konference
  • Skartovací stroj

Dejte vaší místnosti kus sebe.

Gauč, rozkládací gauč, kancelářské křeslo Marvin na kolečkách nebo i designové sedačky přinesou do každé kanceláře místo na uvolnění. Křeslo pro čtení lze umístit vedle oken, abyste z něj měli dobrý výhled ven. A pokud budete mít chuť na kávu, můžete se dokonale uvolnit i v antik kávové kancelářské židli Roma Vintage.

Kancelářská židle Roma Vintage hnědá 125cm
Kancelářská židle Roma Vintage hnědá 125cm

Toužíte po změně ve vašem domově? Vytvořte velké změny, malými kroky, přečtěte si více v našem dalším článku zde.

Tags : Home office

Leave a Response