close
DesignObývací pokoj

Zařiďte si obývací pokoj ve VINTAGE stylu, který zútulní každý prostor

Vintage styl přináší do každé místnosti romantický nádech a zútulňuje. Je skvělou volbou pro milovníky romantického stylu a historie. Tento výraz v překladu znamená historické nebo výběrové. Jeho charakteristickým znakem je záměrně opotřebovaný vzhled nábytku a doplňků, které jsou podobné stylu 30. – 70. let. Vintage styl je jemný, zdobený a působí velmi žensky a útulně. Je jedním z nadčasových stylů, které můžete vždy jednoduše přeměnit na jiný klasický styl.

Materiály vo vintage stylu

Při zařizování pokoje ve vintage stylu byste měli začít s materiály. Základními materiály, které se využívají jsou dřevo a sklo. Dřevo prostory zútulňuje a zároveň vytváří příjemný neutrální základ pro mnoho rozmanitých doplňků, které byste měli do pokoje umístit. Vyberte si dřevěné podlahy a pokud to nestačí, můžete použít i dřevěný obklad na stěnu. Dávejte si však pozor na to, kolik stěn obložíte, protože pokud byste dali dřevěný obklad na všechny, prostor by se opticky zmenšil a působil mi chladně a tmavě. Kromě dřeva dominuje sklo. Ideálním prvkem ze skla je například skleněný lustr. Za pozornost určitě stojí lustr BARISIMO, ze kterého se šíří neopakovatelná elegance.

Luxusní lustr Barisimo XL
Luxusní lustr Barisimo XL

Pastelové barvy

Z barev dominují ve vintage stylu zejména jemné tlumené pastelové barvy. Dominuje růžová, béžová, květinové vzory a jiné pastelové barvy. Neexistuje žádné pravidlo, kolik barev můžete ve vašem vintage obýváku kombinovat. Základem by však měla být bílá barva, která ladí s kteroukoliv jinou pastelovou barvou, kterou si vyberete. Ideální je, pokud namalujete jednu – dvě stěny bílou barvou a zbývající dvě doplníte tapetou například s jemným květinovým vzorem. Pokud si vybíráte sedací soupravu nebo pohovku, určitě nešlápnete vedle s pohovkou v krémové barvě SCARLET BELLE. Je nesmírně pohodlná, díky nadčasové barvě i výborně kombinovatelná a hodí se do vintage stylu. Křeslo CLEMENTE zaujme zejména svým omšelým designem, který je pro tento styl charakteristický.

Křeslo Clemente Vintage Look
Křeslo Clemente Vintage Look

Vintage nábytek

Nábytek vintage stylu není totéž, jako retro nábytek. Při nábytku je skvělé, pokud jste zdědili po prarodičích nebo rodičích pár opravdu skvělých nadčasových kousků, které po menší úpravě ideálně splní váš cíl. Pokud tolik štěstí nemáte, můžete si vybrat z nabídky. Charakteristickým prvkem, který nesmí chybět je taburet. Můžete si vybrat taburet ALSON, který působí starobylým dojmem. Pokud máte raději jemnější barvy a tvary, osloví vás taburet JAIME v kávové barvě. Další součástí by měly být komody. Opět je ideální, pokud jsou v ošuntělém designu, protože to přesně zapadne do vintage designu.

Designová taburetka Alson hnědá
Designová taburetka Alson hnědá

 

Zařiďte si obývak z přírodních materiálů. Připravili sme jednoduchý návod, který naleznete zde!

Tags : romantický stylvintage styl

Leave a Response