close
Design

Potřebujete opticky zvětšit malý prostor? Máme jednoduché řešení!

Dispoziční řešení bytů nebo domů nám často neumožňuje, aby byly naše pokoje tak velké, jak si přejeme. Většina z nás touží po velkém a prostorném obýváku. Měli byste dostatek prostoru pro vysněnou sedací soupravu a dokonale se hodící konferenční stolek. Chtěli bychom mít velkou ložnici, která nám poskytne dostatek místa. Prostor pro naši postel, na které si budeme moci po dlouhém dni v práci odpočinout. Pokud to však náš domov neposkytuje, můžete si svou domácnost alespoň opticky zvětšit pomocí několika nenáročných triků. Stačí, když si budete správně vybírat barvy a nábytek, který u vás doma použijete.

Světlé barvy jsou největším pomocníkem

Jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, jaké vás při optickém zvětšování pokoje čeká, je výběr, jaké barvy do svého pokoje vyberete. Ideálním řešením je vybírat si zejména světlejší barvy. Opticky rozšíří prostor a udělají vám tak skvělou službu. Měli byste si vybírat nejen světlou barvu na stěny v místnosti, ale i světlý nábytek. Dejte však pozor na to, aby nebyly barvy na stěnách a barvy nábytku až příliš podobné. Mohly by příliš splývat a vytvořit negativní efekt. Skvělou volbou je nejen bílá, ale i odstíny krémové, světlé odstíny šedé barvy, dobrou volbou je také levandulový odstín fialové. Případně si můžete vybrat světlé odstíny modré. Nebeská modrá nebo blankytná je skvělou volbou do prostorů, kde doplníte nábytek ve skandinávském stylu.

Sada 3 konferenčních stolků Sam, ratan
Sada 3 konferenčních stolků Sam, ratan

Se zrcadly se dá čarovat

Zrcadla mohou být v malém prostoru, který potřebujeme opticky zvětšit nenahraditelným pomocníkem. Nejen zrcadla, ale i jakékoliv jiné skleněné předměty či nábytek opticky prostor zvětšují a prosvětlují. Ideálním řešením, v případě, že na to máte prostor je umístit do pokoje velká zrcadla, které sahají až po zem. Takovým je například i zrcadlo Reflection se stříbrným rámem. Stejné zrcadlo si můžete pořídit i s rámem ve zlatém provedení. Pokud toužíte po něčem luxusnějším a honosnějším, použijte zrcadlo Jewerly s bílým rámem, který je vykládán kameny. Zrcadla v pokoji umístěte naproti sobě, případně tak, aby se v nich odráželo vnější světlo a opticky tak prosvětlovalo a zvětšovalo prostor. Vyhněte se ale masivním rámům – při malém prostoru platí, čím jednodušší, tím lepší.

Zrcadlo Veneto zlaté Antik 180cm
Zrcadlo Veneto zlaté Antik 180cm

Minimalistický design nábytku

Pokud byste do malého prostoru umístili masivní nábytek, opticky by prostor ještě zmenšil. Malý pokoj však potřebuje dýchat. To dosáhnete právě díky využití minimalistického nábytku s jednoduchým designem a čistými liniemi. Nositelem všech těchto vlastností je například nábytek ve skandinávském designu. Jednoduché linie, využití zejména světlých barev bez jakýchkoliv vzorů a využití světlého dřeva u nohou zaručuje optické prosvětlení a zvětšení prostoru. Zkuste si vybrat například konferenční stolek v tomto designu. Pro tyto účely skvěle poslouží například Set 3 odkládacích stolků Sweden v bílé barvě se světlýma nohama, které jsou typickým prvkem skandinávského designu. Pokud potřebujete větší stolek, máme řešení i pro vás. Konferenční stolek Sweden má sice větší rozměry, ale díky designu prostor optický zvětší.

Set 3 odkládacích stolků Sweden, bílý
Set 3 odkládacích stolků Sweden, bílý

Home office, který pracuje za Vás. Návod najdte zde.

Tags : opticky zvětšitvelká zrcadla

Leave a Response