close
Obývací pokoj

10 Tipů Na Zařízení Malého Obýváku

Zařízení malého obývacího pokoje může být výzvou, ale s trochou plánování a kreativity můžete vytvořit stylový a funkční prostor, ve kterém se budete cítit pohodlně.

1. Vyberte si světlé barvy

Světlé barvy, jako je bílá, béžová nebo světle modrá, opticky zvětší prostor. Vyhněte se tmavým barvám, které by obývací pokoj opticky zmenšily.

2. Využijte multifunkční nábytek

Multifunkční nábytek vám pomůže ušetřit místo. Vyberte si například pohovku s úložným prostorem, rozkládací stůl nebo konferenční stolek s policemi.

Dizajnová taburetka Rococo 60 cm smaragdovo-zelený zamat
Designová taburetka Rococo 60 cm smaragdově-zelený samet
Dizajnová komoda Valerie 140 cm dub biely
Designová komoda Valerie 140 cm dub bílý

3. Zrcadla opticky zvětší prostor

Strategicky umístěná zrcadla dokáží opticky zvětšit a prosvětlit prostor. Umístěte je například naproti oknu nebo na zeď naproti vchodu do obývacího pokoje.

Dizajnové nástenné zrkadlo Dalton 100 cm zlaté
Designové nástěnné zrcadlo Dalton 100 cm zlaté

4. Vyhněte se přeplnění

Nepřeplňujte obývací pokoj příliš velkým množstvím nábytku a dekorací. Nechte dostatek volného prostoru, aby obývací pokoj nepůsobil stísněně.

5. Využijte vertikální prostor

Využijte vertikální prostor pro uskladnění věcí. Na stěny můžete umístit police, regály nebo skříňky.

Sada 3 nástenných políc Miley prírodná / mango
Sada 3 nástěnných polic Miley přírodní / mango

6. Dbejte na dostatek světla

Dobré osvětlení je v malém obývacím pokoji velmi důležité. Vyhněte se těžkým závěsům a nechte dostatek přirozeného světla pronikat do místnosti.

7. Vyberte si kompaktní nábytek

Vyberte si nábytek s kompaktními rozměry, který se hodí do malého obývacího pokoje. Vyhněte se masivnímu nábytku, který by obývací pokoj opticky zmenšil.

Dizajnový TV stolík Umika 180 cm vzor dub
Designový TV stolek Umika 180 cm vzor dub

8. Dekorujte s mírou

Dekorace by měly doplňovat interiér a ne jej přeplňovat. Vyberte si několik pěkných kousků, které dodají obýváku útulnou atmosféru.

9. Udržujte pořádek

V malém obývacím pokoji je důležité udržovat pořádek. Pravidelně uklízejte a zbavte se nepotřebných věcí, aby obývací pokoj nepůsobil chaoticky.

10. Buďte kreativní

Nebojte se experimentovat a zkoušet různá řešení. Zařízení malého obývacího pokoje může být zábavou a můžete si vytvořit originální a funkční prostor na míru vašim potřebám.

Inspirujte se v e-shopu Estilofina

V e-shopu Estilofina naleznete široký výběr nábytku a dekorací do malého obývacího pokoje. Náš tým vám rád poradí s výběrem a pomůže vám vytvořit stylový a funkční interiér.

Tags : malý obyvák