close
Uncategorized

Jak se starat o dřevěný jídelní stůl

Kvalitní dřevěný nábytek je součástí mnoha domácností. Ani se tomu nedivíme, protože dřevěný masivní nábytek vydrží několik generací. Je tomu tak tehdy, když se o něj patřičně staráme. Dnes se však zaměříme na jeden z nejoblíbenějších kusů dřevěného nábytku – dřevěný jídelní stůl.

Dávejte si pozor na jeho použití

Abyste zabránili vzniku kroužků od sklenic či různých skvrn od horkého hrnce, šálku nebo plechu s vaším oblíbeným koláčem, používejte na váš dřevěný jídelní stůl nejrůznější podložky pod sklenice a pod talíře, nebo si obstarejte moderní ubrus, který můžete využít zejména při rodinných setkáních.

 

Informujte se o cene JÍDELNÍHO STŮLU Z MASIVU LAS PALMAS

Zabraňte jeho poškození

Jídelní stůl z masivu musíte chránit zejména před slunečními paprsky, které z něj mohou vytáhnout původní barvu. Váš dřevěný stůl byste proto neměli umístit na místo, na které svítí přímé slunce, nebo blízko ke krbu. Teplo by váš dřevěný stůl poškodilo a dřevo pak jednoduše vybledlo.

Jak udržet dřevěný stůl čistý?

Někdy pouze utřít prach nestačí. Musíme náš nábytek pořádně vyčistit. Na dřevěný jídelní stůl byste však neměli používat univerzální čisticí prostředky, protože byste jej mohli poškodit. Pokud náhodou najdete místo, které je velmi znečištěné či lepkavé, použijte hadřík namočený v čisté vodě a aplikujte jemný čisticí prostředek na nádobí. Hadřík pečlivě vyždímejte, utřete znečištěné místo a ihned jej pak otřete suchým hadříkem.

 

Zaujal vás DESIGNOVÝ JÍDELNÍ STŮL MASSIVE ?

Co když je můj dřevěný stůl suchý?

Pokud byl váš dřevěný stůl dlouho uložen v místnosti a je příliš suchý, budete jej muset pravděpodobně znovu naolejovat. Začněte nejdříve jeho očištěním čistou vodou. Po vyschnutí naneste na jídelní stůl z masivu olej a nechejte jej asi 15 minut nasáknout do dřeva.

 

Starat se o dřevěný nábytek je náročné, ale když si takový obstaráte, zjistíte, že jste si právě koupili nejen krásný doplněk do vaší domácnosti, ale zároveň i kousek historie, která nikdy nevyjde z módy.