close
Obývací pokoj

Jak zařídit malý obývací pokoj a ušetřit prostor

Chystáte se zařizovat malý obývací pokoj, ale nevíte si rady s výběrem nábytku? Menší prostor nutně nemusí znamenat omezené možnosti. Elegantní a praktický interiér vám pomůže vytvořit multifunkční nábytek a chytré úložné prostory, které ušetří potřebné místo. Jaké kousky nábytku zvolit a jak docílit minimalistického stylu v interiéru?

Rohové sedačky a dvojkřesla jako praktické i estetické řešení

Rohové pohovky představují ideální řešení pro všechny malé prostory. Dokážou totiž efektivně využít rohové části místnosti, díky čemuž ušetříte spoustu místa. Ty můžete umístit různými způsoby, čímž se přizpůsobí konkrétním potřebám a rozměru místnosti. Obvykle navíc poskytují více místa k sezení v porovnání s tradičními pohovkami stejné velikosti.


Designová rohová sedačka Bellona

Skvělou volbu jsou také pohovky s úložnými prostory, kam snadno schováte přikrývky, polštáře nebo jiné předměty. Některé rohové sedačky se dokonce dají rozložit a poskytnou tak místo na spaní vašim hostům.


Rohová rozkládací sedačka Pelleas

Vybrat si můžete i z rohových sedaček s integrovaným stolkem, který využijete nejen na odkládání věcí, ale také třeba i pro umístění dekorací. 


Rohová sedačka s integrovaným stolkem Bellona

Potřebujete-li si poradit s opravdu malým prostorem, skvělým pomocníkem pro vás budou moderní dvojkřesla s držáky na nápoje a sklopnou přihrádkou pro odložení malého občerstvení. 


Praktické designové dvojkřeslo Movie

Kompaktní stolky nejen pro návštěvy

Kompaktní konferenční stolky vám pomohou dotvořit stylový interiér bez toho, aniž by vám zbytečně zabíraly prostor a skvěle také poslouží pro návštěvy. V momentě, kdy potřebujete větší prostor v místnosti, je navíc jednoduše schováte. 


Designový konferenční stolek Abrina

V nabídce najdete také oblíbené konferenční stolky s úložným prostorem, kam můžete odložit například časopisy, knihy nebo dálkové ovládání. 


Designový konferenční stolek Lorelei

Zvolit můžete i menší set odkládacích stolků. Ty se dají často v případě potřeby zasunout pod sebe a ušetří vám spoustu místa v interiéru.


Sada konferenčních stolků Factor II Sheesham 

Konferenční stolky nabízí nespočet variant designů, které překvapí vaše návštěvy svým netradičním řešením. Skvěle vypadají například malé nevšedně řešené sety konferenčních stolků z přírodních materiálů.


Set odkládacích stolků Timber mango z přírodních materiálů

Dobře vám poslouží také regály s výklopnou deskou, kterou lze využít jako stolek. V případě, že zrovna desku nepotřebujete, ji stačí jednoduše sklopit a prostor v místnosti se hned zvětší. 


Designový skládací stůl Oakley s výklopnou deskou

Japonský styl: Spojení jednoduchosti s přírodou

Japonský design, kterému vévodí minimalismus a funkčnost, se vyznačuje praktickým a jednoduchým nábytkem, často z přírodních materiálů, jako je dřevo, bambus nebo kámen. Nábytek bývá multifunkční a skladný, přičemž jsou voleny světlé barvy v kontrastu černé, červené nebo zlaté a čisté linie tak, aby prostor působil vzdušněji. 


Designová rohová sedačka Jamiya

Interiéry v Japonsku s omezeným prostorem se neobejdou bez efektivního využití každého centimetru. Tento styl upřednostňuje kvalitu nad kvantitou, což z něj dělá ideální inspiraci pro menší obývací prostory. Zaměřuje se na základní, nezbytné prvky a podporuje tak prostornost, čistotu i harmonii interiéru.  


Designový konferenční stolek Rajesh

Zbavte se přebytku věcí

K roztřídění věcí na potřebné a nevyužívané se můžete vám pomohou naše čtyři tipy, pomocí kterých uvolníte potřebný prostor v obývacím pokoji a navíc pomůžete i těm, kteří to potřebují.

  • Metoda „rok nepoužito“: Pokud jste nějakou věc nepoužili déle než rok, je čas ji vyřadit. Nevyužité kousky nevyhazujte, ale prodejte je nebo darujte těm, kteří je využijí.
  • Chytré třídění: Při úklidu postupujte systematicky a každé věci přiřaďte své místo. Předměty, které se vám do obývacího pokoje nevejdou, uložte do krabice, schovejte do sklepa nebo darujte. 
  • Metoda krabiček: Pořiďte si plastové nebo papírové krabice či košíčky. Věci, které nevyužíváte a zbytečně se na ně práší, roztřiďte podle druhů nebo účelu a uložte je do skříní, poliček nebo pod postel. 
  • Darování potřebným: Pomozte ostatním a darujte nepoužívané věci neziskovým organizacím. Sbírky pořádá například organizace ADRA, Charita i Slezská Diakonie. Aktuálně si můžete vybrat také ze spoustu sbírek pro osoby zasažené povodněmi.