close
Ložnice

Víme, co Vám Pomůže Zlepšit Zdraví i Náladu! Kvalitní Spánek!

Kvalitní spánek vám pomůže zlepšit zdraví, náladu i výsledky v práci

Přemýšleli jste někdy o tom, jak dlouho vám trvá dokud usnete? Potřebujete více než 15 minut? Pokud se navíc během noci často budíte a přehazujete, možná je na čase zamyslet se, co tyto problémy způsobuje. Zlepšením prostředí na spánek zlepšíte i samotnou kvalitu spánku, podpoříte své zdraví, a dokonce zlepšíte své pracovní výsledky.

Proč je dobrý spánek opravdu důležitý?

Vliv dobrého spánku na vaši náladu jste si určitě všimli. Ale věděli jste, že díky kvalitnímu spánku budete zdravější a podáte mnohem lepší výkon v práci? Výzkumy dokazují, že dobrý spánek vám pomůže zvýšit produktivitu a dosáhnout snadněji své cíle. Nedostatek spánku je totiž podle vědců jedním z nejčastějších důvodů, proč se vaše tělo dostane do stresového stavu.

Dalším důvodem, proč si dopřát kvalitní spánek je zlepšení paměti. Stává se vám často, že si nepamatujete, proč jste zvedli sluchátko, nebo komu jste to šli psát e-mail? Výzkumy ukazují, že spánek má pro naši paměť velký význam. Zatímco si užíváte spánek, váš mozek je zaneprázdněn tříděním vzpomínek, spojováním událostí, vjemů a pocitů. Spánek ve formě krátkých zdřímnutí je také skvělý pro osvěžení. Funguje lépe než kofein. Ne nadarmo se říká, že pokud si s něčím neumíme poradit, je lepší se na to vyspat a pak najednou najdeme řešení.

Postel Spectacular šedá 200 x 180cm
Postel Spectacular šedá 200 x 180cm

Kde strávíte třetinu svého života?

Víte, které místo považují lidé za nejoblíbenější ve své domácnosti? Ano je to postel. V posteli strávíte až třetinu svého času, a proto je opravdu důležité, aby postel byla kvalitní a matrac, na kterém spíte byl pohodlný a zároveň vám poskytl potřebnou oporu.

Každý člověk je jedinečný, někdo má raději měkčí a někdo tvrdší matrace. Pokud máte rádi možnost výběru, oboustranné matrace jsou pro vás ideální v tom, že si prostě můžete podle potřeby matraci otočit a zvolit si buď měkčí nebo tvrdší stranu.

Postel Spectacular stříbrná 200 x 180cm
Postel Spectacular stříbrná 200 x 180cm

Kdy je ten správný čas na výměnu matrace?

  • Pokud pociťujete opakující se bolest zad je pravděpodobné, že na vině je špatná nebo stará matrace. Lidé trpící bolestmi zad by si měli pořídit kvalitní matraci, protože ta poskytuje zádům lepší podporu.
  • Pokud vaše matrace po letech používání ztratila tvar, tvrdost nebo se vlní, ztratila svou kvalitu, je opět čas na novou matraci.
  • Pokud máte alergii na prachové roztoče a trápí vás problémy s dýcháním, když se uložíte do postele, je čas na novou čisťoučkou matraci. Matrace totiž po letech používání může obsahovat až milion prachových roztočů a další alergeny.

Koberec doplněk, který vytvoří v místnosti atmosféru! Dočtete se více v našem dalším článku.

Tags : postelspánek

Leave a Response