close

Chladnější večery a brzké stmívání nás častěji nutí vytvořit si doma teplé, hřejivé a příjemné prostředí. Oblékáme si nejen teplejší oblečení, ale i do svých pokojů se snažíme vnést teplejší a přírodní barvy, díky kterým se budeme i během pochmurného počasí cítit příjemněji. Pokud si vyberete vhodný nábytek a doplňky (úvahu samozřejmě musíte brát i dispoziční řešení pokojů, velikost a prosvětlení), budete se ve vaší domácnosti cítit útulnější. Vyzkoušejte pár tipů, jak docílit takový efekt.

Výběr materiálů

Důležitým bodem, na který byste neměli zapomínat a který je alfou i omegou harmonicky zařízeného pokoje je správný výběr materiálů. Při materiálech platí základní pravidlo – dřevo působí teplo a útulně, kov a sklo opticky zvětšují ale vytvářejí chladné prostředí. Chcete-li svůj domov zútulnit, vybírejte si tmavší provedení dřeva. Pozor! Mluvíme o skutečném poctivém dřevě, ne o jiných materiálech, které se jako dřevo jen tváří. Pokud máte však málo prostoru, dávejte si při tmavých odstínech pozor, protože opticky prostor zmenšují a mohli byste snadno dosáhnout nežádoucí efekt. Pokud si vybíráte nábytek do obýváku, určitě vás osloví naše nabídka konferenčních stolů, které jsou vyrobeny z kvalitního masivu. Jedním z takových stolků je i konferenční stolek ELEGANT.

Výběr barev 

Koberce, obrazy, doplňky, nábytek. To vše by mělo být sladěno do jednotných barevných tónů a vytvářet tak spolu jeden celek. Měli byste se při výběru barev (bez ohledu na to, zda jde o nábytek nebo doplňky) orientovat v první řadě podle toho, zda je pokoj dostatečně velký a prosvětlený, nebo ne. Pokud je pokoj dost velký a je v něm dostatek denního světla, můžete se více vyhrát s barvami a volit i teplejší odstíny, které působí příjemně teple a harmonicky. Vybírejte si dřevo v tmavších barvách, doplňky ve zlaté nebo měděné barvě, případně červené, žluté, hnědé. oranžové. Velmi harmonicky působí i bílá barva v kombinaci s ostatními zmíněnými. To všechno jsou barvy, díky kterým bude působit váš pokoj útulnější. Příkladem na takovou dekoraci je například i Soška GYMNAST.

Soška Gymnast 75cm zlatá
Soška Gymnast 75cm zlatá

Doplňky, vyberte si správný tvar

Důležitým faktorem, který hraje velkou roli při zařizování pokoje je i správný výběr tvarů. Ostré hrany působí neútulně a chladně. Pokud chcete, aby byl váš pokoj příjemný a působil teple, zvolte si oblé tvary nábytku a doplňků. Ty pomáhají při vytvoření jednotného harmonického celku a propojují navzájem jednotlivé části pokoje. Přesně takovým doplňkem, který je mimo jiné také praktický je taburet GLASGOW v bíle barvě.

Taburetka Glasgow bílá 70cm
Taburetka Glasgow bílá 70cm

Výběr osvětlení

Osvětlení patří spolu s výběrem materiálů k nejdůležitějším bodům, na základě kterých lze jednoduše dosáhnout, aby pokoj působil příjemně a útulně. Skvělou volbou jsou v tomto případě stojanové lampy, které můžete efektně umístit za gauč, do rohu místnosti, vedle pracovního stolu. Vyberte si lampu v příjemných teplých odstínech a máte vyhráno! Co řeknete například na luxusní stojanovou lampu JOY?

Luxusní stojanová lampa Joy
Luxusní stojanová lampa Joy

I vaše jídelna si zaslouží luxusní design. Poradíme Vám jak zde!

Tags : správný tvarVýběr barevVýběr materiálů

Leave a Response