close
DesignJídelna a kuchyň

I vaše jídelna si zaslouží luxusní design. Poradíme vám jak!

Obývací pokoj a ložnice jsou nejčastěji místnostmi, do kterých se snažíme vkusně umístit doplňky a z pokoje tak vytvořit ideální místo, které bude skvělé nejen na bydlení, ale bude dobře i vypadat. Jídelna je však místem, kde se většinou setkává celá rodina a kde trávíme mnoho společného času. Právě jídelna by proto měla být místem harmonie a klidu, místem, které bude nejen funkční, ale i estetické. Docílit to můžete výběrem vhodného jídelního nábytku, ale i doplňků. Ty by měly vkusně doplňovat nábytek v místnosti a vytvořit z jídelny jeden celek, kde se budete vy a vaši blízcí dobře cítit.

Ideální jídelní stůl

Díky správně zvolenému jídelnímu stolu můžete vytvořit v jídelně základ pro následné dotváření designu místnosti. Velikost a tvar jídelního stolu byste si měli vybírat v první řadě podle počtu členů v rodině. Neměli byste zapomínat ani na velikost místnosti, do které stůl umístíte. Čekáte větší návštěvu? Pokud si vyberete jídelní stůl, který lze jednoduše prodloužit, nepřekvapí vás žádná, ani nečekaná návštěva. Barvu stolu vybírejte podle toho, kolik denního světla do místnosti dopadá. Pokud máte v pokoji dostatek denního světla, klidně zvolte i tmavší barevné varianty. Pokud však dostatek denního světla nemáte, je lepší vybrat si světlejší odstíny, které pokoj opticky prosvětlí a zvětší. Luxusní jídelní stůl ZORA je skvělou kombinací světlé a tmavé barvy. Pokud máte rádi spíše tmavší barvy, skvělou volbou je stůl PALACE v kombinaci černé barvy s mangovým dřevem. Designový jídelní stůl SIGMA v kulatém designu splní požadavky i těch nejnáročnějších.

Luxusní jídelní stůl Zora 290 cm
Luxusní jídelní stůl Zora 290 cm

Jídelní židle

Pokud si vyberete jídelní stůl, druhým krokem při zařízení jídelny je výběr jídelních židlí. Ty byste měli vybírat zejména podle zvoleného jídelního stolu. Kožené a dřevěné židle je jednoduché vyčistit a udržovat, dřevěné zas ve většině případů více ladí se stolem. Zvolte takové jídelní židle, které budou designové, nezaberou mnoho místa a budou pohodlné. Za pozornost stojí určitě například dřevěná židle ELEGANT.

Židle Elegant
Židle Elegant

Svítidlo do jídelny

Pokud zvažujete, jaké svítidlo si vybrat do jídelny, myslete především na to, aby byl pokoj dostatečně prosvětlený. Pokud do něj nedopadá dostatek denního světla, je třeba zvolit co nejlepší osvětlení, které bude umístěno v blízkosti jídelního stolu. Skvělým řešením jsou závěsná svítidla zavěšené nad jídelním stolem, které vytvoří dostatek osvětlení. Chcete-li místnost oživit, vsaďte na svítidla, které jsou kromě praktičnosti i stylové. Sáhněte po svítidlech s několika lampami. Takovým je například i lampa FUZZ až se třemi svítidly.

Lampa Fuzz 3
Lampa Fuzz 3

Dekorace do jídelny

Jídelna nemusí být vybavena pouze jídelním stolem a židlemi. Moderní, jednoduché a nadčasové dekorace z ní mohou vykouzlit jedno z nejkrásnějších a nejpříjemnějších míst v domě. Pokud nemáte rádi extravagantní dekorace, vyberte si dekorační vázy, které mohou být designové a praktické zároveň. Můžete do nich umístit květiny, nebo je jen postavit do rohu místnosti. Do malých prostorů se hodí více chladné barvy a odstíny stříbrné, které prostor opticky prosvětlí a zvětší a zdánlivě oddalují jednotlivé prvky v pokoji. Do větších můžete vybírat dekorace v teplých barvách a v zlatých odstínech. 

Regál na víno Reed 80 cm, kávový
Regál na víno Reed 80 cm, kávový

O dalších doplňcích, které můžete použít nejen v obývacím pokoji ale také jídelně se dočtete ZDE.

Tags : jedalenske stolyNadčasový Nábytekstoly a židle

Leave a Response