close
Design

Jak si vybrat vhodné křeslo pro váš domov? Poradíme Vám!

I když se vám to možná nezdá, výběr vhodného křesla pro váš domov není vždy nejjednodušší. Pokud se vám však podaří vybrat si to správné pro vás, určitě v něm strávíte krásné chvíle, během kterých si odpočinete a vychutnáte klid, dobrou knihu, dobré víno nebo se jen budete nadšeně dívat během chladných podzimních večerů z okna. To, co v něm budete dělat je jen na vás. My vám však můžete pomoci si vybrat co nejlepší křeslo, které bude pohodlné, příjemné, praktické a stylové zároveň.

Židle Jacee - různé barvy
Židle Jacee – různé barvy

Výběr materiálů

Správný výběr materiálů je alfou a omegou dobrého křesla, které vám bude dělat radost. I když je dnes na výběr mnoho materiálů, ne každý z nich je pro křeslo vhodným materiálem. Pokud předpokládáte, že křeslo bude třeba častěji čistit (například v případě, že máte doma malé děti), vybírejte si materiály jako například eko kůže, které jsou nenáročné na údržbu a vyčistíte je jednoduše a rychle. Z eko kůže je vyrobeno designové křeslo Chesterfield Vintage. Je vyrobeno z ByCast kůže, která je stejně jako eko kůže nenáročné na údržbu.

Správná barva

Neexistuje žádná jediná dokonalá barva pro váš obývák či pracovnu. Důležité je ale vybírat podle velikosti a prosvětlení pokoje. Pokud je pokoj dostatečně prosvětlený, můžete si vybrat i tmavší odstíny. V případě, že je pokoj malý a tmavý, máte dvě možnosti. Buď do něj umístěte mnoho svítidel, které v ní vytvoří dostatek světla nebo ji prosvětlíte světlým nábytkem v chladných odstínech. Tmavší a teplejší odstíny vytvoří příjemnou a útulnou atmosféru, ty světlejší a chladnější zas prostor opticky prosvětlí. Mezi tmavými křesly dominuje jednoznačně křeslo Clemente ve vintage vzhledu s nohama vyrobenýma z masivu. Podobnou barvu má i křeslo Chesterfield ve vintage vzhledu. Mezi křesla v chladnějších odstínech řadíme například křeslo Keith v růžové barvě.

Designové křeslo Keith - různé barvy
Designové křeslo Keith – různé barvy

Ideální velikost pro váš domov

Návod na ideální velikost křesla do vaší domácnosti nedostanete. Vše totiž závisí na tom, jak velká je místnost, do které chcete křeslo umístit, a kolik místa plánujete křeslu obětovat. Obecně platí pravidlo, čím větší místnost, tím větší křeslo si můžete vybrat. Vybírejte si však důkladně – některé křesla totiž mají malou sedací část a velký rám nebo naopak. Větší křesla působí masivnější, extravagantnější, menší zas elegantnější a kompaktnější.

Designové křeslo Elle - různé barvy
Designové křeslo Elle – různé barvy

Pokud vás zajímá, jak díky nábytku zútulnit prostor, přečtěte si náš předchozí článek ZDE.

Tags : Ideální velikostSprávná barvaVýběr materiálů

Leave a Response