close
Ložnice

Víte, co by nemělo chybět v designové ložnici? Inspirujte se!

Co by nemělo chybět v designové ložnici? Zařídit si ložnici se zdá být na první pohled jednoduché. Víte však, jak správně zkombinovat barvy a jaký nábytek vybrat, aby pokoj nejen splnil svou funkci, ale aby byl i stylový a zároveň jedinečný? Přečtěte si několik inspirací o tom, jak by měla ideální harmonická ložnice vypadat. V ložnici trávíme velkou část našeho dne, i když si to možná neuvědomujeme. Proto je velmi důležité, abychom se v ní cítili příjemně a chvíle v ní si užívali. Mělo by to být místo, kde si po náročném dni odpočineme a načerpáme energii na další dny plné povinností.

Základem je dobrá postel

Postel, kterou si do své ložnice zvolíte by měla odrážet vaši osobnost a charakter. Pokud máte rádi luxusní kousky a potrpíte si na exkluzivní design, taková by měla být i vaše postel. Vyberte si kvalitnější materiály, masiv, kvalitní textilie, kůži, prošívání a jiné ozdoby. Pokud jste naopak milovníkem jednoduchosti a minimalismu, zvolte jednoduché barvy, materiály a vzory. Skvělou volbou je postel Spectacular v elegantním designu z řady Chesterfield.

Postel Spectacular šedá 200 x 180cm
Postel Spectacular v designové ložnici

Toaletní stolky – skvělý pomocník

Toaletní stolek je skvělým pomocníkem v jakékoli ložnici. Pokud jste na něj dosud při zařizování ložnice nemysleli, nyní je ten nejvyšší čas! Je totiž skvělý nejen jako stolek, na kterém si můžete uložit své nejpotřebnější věci jako například kosmetiku, ale můžete na něj umístit i nějaké dekorace, které byste chtěli v ložnici mít. Vyberte si takový, který dokonale zapadne do prostoru a vytvoří harmonii se zbytkem nábytku v ložnici. Designová konzola – toaletní stolek Rococo má elegantní design, díky kterému je nejen praktický, ale také designový a stylový. Minimalismem a jednoduchým designem si vás zase získá toaletní stolek (konzola) Rosto.

Designová konzola Rococo 140cm bílá / stříbrná
Designová konzola Rococo 140cm bílá / stříbrná

Úložný prostor v designové ložnici

Další důležitou součástí ložnice, která by neměla u nikoho chybět je úložný prostor, do kterého si odložíte své oblečení a jiné věci, které chcete uskladnit. Komody jsou ideálním řešením v případě, že máte šatník, do kterého můžete odložit oblečení. Komoda je pak skvělým řešením pro drobnosti, které nemáte kde jinde uskladnit. Navíc, pokud si vyberete tu správnou, může být nejen funkčním, ale i designovým doplňkem. Jednoduchý skandinávský design skříňky SWEDEN zapadne do moderního a nadčasového prostoru, a navíc díky jeho velikosti do něj můžete uskladnit mnoho věcí. Milovníkům luxusního designu se bude určitě líbit komoda SHARK z masivu.

Luxusní komoda Shark z masívu
Luxusní komoda Shark z masívu

Harmonie barev v ložnici

Každá barva v pokoji má svůj význam a způsob, jak ovlivňuje lidi. Tak například červená je barva, která ve velké míře způsobuje konflikty a vyvolává v lidech agresivní pocity a chování. Zelená zas uklidňuje a dobíjí energii, žlutá navozuje pozitivní myšlení a modrá je barvou vyváženosti a pohody. Oblíbená hnědá barva je barvou blaha a respektu. Chcete-li vytvořit v designové ložnici harmonické prostředí. vyhýbejte se zejména agresivní červené a melancholické černé barvě. Ideálními barvami jsou žlutá, hnědá a odstíny béžové.

Co nesmí chybět v moderní jídelně. Dočtete se v dalším článku ZDE.

Tags : dobrá postelHarmonie barevÚložný prostor

Leave a Response