close
Uncategorized

Dřevěný nábytek v exteriéru, jak se o něj starat

Grilovací sezóna je již v plném proudu a s ní i večerní posezení s přáteli nebo s rodinou. Neponechejte nic náhodě a zajistěte si dřevěný zahradní nábytek podle svých představ. S ním však přichází také otázka péče, je totiž náročnější na údržbu v porovnání s jeho plastovou či kovovou variantou.

Má však jednu velkou výhodu. Dřevěný zahradní stůl či dřevěná pohovka na zahradu je investice do budoucnosti, protože při pravidelném a vhodném ošetřování bude potěšením pro několik generací. Jak na to? Řekneme vám!

Péče o dřevěný stůl či dřevěnou pohovku v exteriéru začíná už při jejich používání

V první řadě si dávejte pozor na to, jak svůj dřevěný stůl či dřevěnou pohovku používáte. Snažte se vyhnout horkému nádobí na dřevě. Může na dřevěném nábytku zanechat nežádoucí kroužky od tepla. Používejte proto podložky pod sklenice nebo pod hrnce. Totéž platí i u dřevěné pohovku Přikryjte ji vhodnou tkaninou, aby se v případě rozlití vína či jiného nápoje nezničila.

Líbí se vám Designová lavice OCEAN z akácie?

V případě, že se vám podaří zašpinit dřevěný stůl nebo dřevěnou pohovku, musíte je vyčistit co nejdříve. Někdy však pouhé setření vlhkým hadrem nestačí. Nedoporučujeme vám používat univerzální čisticí prostředky, mohly by váš dřevěný stůl nebo dřevěnou pohovku poškodit.

Dřevěnou lavičku nebo dřevěný stůl může poškodit i malé množství vody

Proto si raději navlhčete hadřík a nakapejte na něj několik kapek saponátu na nádobí. Jemně přetřete znečištěné místo a potom ještě jednou setřete čistým vlhkým a potom také suchým hadrem. Nikdy se nespoléhejte na to, že dřevěný stůl či dřevěnou pohovku vysuší slunce, protože voda se do dřeva vsákne velmi rychle, ale trvá pak dlouhou dobu, než se samovolně, s pomocí slunce, odpaří.

Líbí se vám náš dřevěný zahradní stůl se sestavou židlí Manhattan?

Nenechávejte váš dřevěný stůl a dřevěnou pohovku na trávě

Pokud váš dřevěný stůl či dřevěná pohovku stojí přímo na trávě, dávejte si pozor na to, aby nohy nábytku nestály přímo na zemi. Mohou totiž nasáknout vlhkost a po čase se vám stane, že začnou uhnívat. Zde je třeba dávat obzvlášť pozor na správnou péči, proto je musíte napenetrovat vhodným voděodolným prostředkem nebo je jednoduše podložte dřívkem či jinou podložkou.

Nezapomeňte ani na pravidelnou údržbu, zejména po zimě, kdy byl váš dřevěný zahradní nábytek delší dobu uložen v garáži nebo ve sklepě. Doporučujeme vám natřít jej olejem nebo voskem, který je přímo určen na dřevěný stůl či dřevěnou pohovku.

Je to velmi snadné. Nejprve nábytek utřete vlhkým hadříkem, abyste z něj odstranili prach. Nechte váš dřevěný stůl nebo dřevěnou pohovku vyschnout a v malém množství pak naneste olej nebo vosk. Po nasáknutí už můžete váš oblíbený dřevěný nábytek bez obav používat a užívat si jej s vašimi blízkými přáteli či s rodinou.

Kouknete si detaily o designové pohovce Prince

Pokud se však stane, že si se skvrnami jednoduše nedokážete poradit, doporučujeme vám obrátit se na odborníky. Na trhu je mnoho firem, které tyto služby nabízejí, a jsou vybaveny nejmodernějšími prostředky i technikou. Oslovte je, jistě vám s problémem pomohou.