close
Obývací pokoj

Vkusné komody do bytu či domu, praktický a moderní doplněk

Komody jsou dokonalým úložným řešením kdekoli ve vašem bytě či domě a představují nezbytný doplněk k vašemu základnímu nábytku. V závislosti na místnosti, do které se komodu chystáte umístit, byste měli při jejím nákupu zvážit několik aspektů. Pojďme si proto říct, ve které místnosti můžete komodu funkčně využít, a to s ohledem na její rozměry, designové provedení či materiál.

Komoda z masivu vynikne v každé místnosti 

Ložnice je místo, kde trávíme málo času, avšak navzdory tomu v ní máme uloženo podstatně víc věcí než v kterékoli jiné místnosti. Obvykle zde máme oblečení, ženy kabelky, či oblíbené knihy, které si před spaním čteme. Komoda z masivu je ideálním doplňkem tehdy, nemáte-li ve skříních dostatek úložného prostoru, nebo vám jednoduše pro vaše potřeby nestačí.

V takovém případě ji můžete využít pro dokonalé uložení spodního prádla či ponožek, ale také svetrů či jiného oblečení, které nutně nemusí být zavěšeno na ramínku ve skříni. Stylová komoda z masivu může ve vaší ložnici představovat ústřední bod, na který můžete postavit bodové osvětlení, vystavit si na ní fotografie blízkých, umístit na ni šperky a dámy jistě také ocení prostor na kosmetické potřeby.

Když se však rozhodnete, že komoda z masivu nemá dostatek úložné plochy, umístěte ji do kouta a využijte co nejvíce volného prostoru v místnosti.

 

Zaujala vás designové komoda z masivu? Informujte se o ceně komody z masivu Shayla

Rustikální komoda, kontrastní prvek pro váš obývák či jídelnu 

Podobně můžete využít komodu také v obýváku. Zde doporučujeme trochu extravagantnější provedení – rustikální komodu. Její výběr samozřejmě záleží i na celkovém designu místnosti, avšak rustikální komoda skutečně ladí téměř s každým stylem, minimálně jako zajímavý kontrastní prvek. Tak jako v ložnici ji můžete využít jako alternativní úložný prostor, do kterého lze schovat například deky, nádobí či jiné věci, na které nenajdete jiný adekvátní prostor.

Komoda z masivu či rustikální komoda je vhodná také do dětského pokoje. Všichni přece dobře víme, kolik věcí a oblečení mají malé děti. Proto se pro vás stane výborným prostorem k uložení hraček, oblečení či toaletních potřeb.

 

Zaujal vás originální design rustikální komody.  Koukněte na tuto rustikální komodu Rodney  

Před nákupem komody z masivu nebo rustikální komody se zaměřte na rozměry 

Před koupí komody z masivu či rustikální komody nezapomínejte na její adekvátní rozměr. Pokud máte menší pokoj, zaměřte se na vysokou a úzkou komodu. Úzké komody však mohou mít menší hloubku, proto si dávejte pozor na to, zda se do nich vejde vše, co potřebujete.

V dětském pokoji myslete na výšku komody, aby byla vhodná také pro výšku vašeho dítěte. Pro dítě bude jistě pohodlné, dosáhne-li na nejvyšší zásuvku. Doporučujeme vám však komodu z masivu nebo rustikální komodu v tomto pokoji připevnit ke stěně, aby ji na sebe dítě nemohlo převrátit.

Nízká komoda může být výbornou volbou také tehdy, chystáte-li se nad ni umístit police, což může změnit celkový vzhled místnosti.

Je komoda z masivu to co hledáte do své jídelny? Vysoká komoda Kira z masivního dubového dřeva může zdobit i vaši domácnost.

Ať už se rozhodnete pro komodu z masivu nebo rustikální komodu, určitě uděláte dobře. Úložného prostoru přece není nikdy dost a pokud ještě navíc představuje designový kousek, váš byt nebo dům tak získá nádech aktuálnosti a nadčasovosti.

Tags : komody