close
Uncategorized

Trendy v bydlení na podzim a zimu 2021, které si zamilujete

Možná si to ani neuvědomujete, ale i bydlení podléhá trendům. Každý rok se do popředí dostává jiná barevná kombinace, styly a prvky, které domácnostem dominují. Na jaké trendy se můžeme těšit tento podzim a zimu?

Jaký styl v bydlení ovládne podzim a zimu 2021?

Roku 2021 kraluje rustikální a industriální styl a jinak tomu nebude ani během letošního podzimu a zimy. Rustikální styl je o dřevě, které u vás doma vytvoří příjemnou rodinnou atmosféru. Dřevo je vysoce kvalitní materiál, který po letech nemusíte měnit, zub času se na něm podepisuje velmi pomalým tempem.

kožená, hnedá chesterfield rohová sedačka
Zaujala vás rohová sedačka Chesterfield Vintage?

 

Se dřevem si rozumějí kovové prvky, které vaší domácnosti dodají nádech industrialismu. Do domácnosti se vám hodí konferenční stolek z masivního dřeva, komoda, dřevěné a kovové poličky i velký dřevěný jídelní stůl. Dřevo může ozdobit lampy i rámy zrcadel. Nestárnoucí klasikou jsou také mohutné dřevěné dveře, ať už ty vchodové či dveře hlídající soukromí v pokojích.

Jaká je barva podzimu a zimy 2021?

Podzim a zimu ovládnou zemité tóny – hnědá, šedá, zelená, které se dokonale kombinují s již zmíněným dřevem a kovem.

Zvolte si v těchto barvách pohovku, v prostorném obýváku vyplní prostor velká rohová sedačka, v menším pak příliš prostoru nezabere rozkládací pohovka. Skvělým kámošem pohovky je taburetka do obýváku, na kterou si večer natáhnete nohy. Využít ji můžete také jako místo k sezení, když váš domov zaplní vaši nejbližší.

Barev se nemusíte obávat ani na stěnách. Pokud se vám nechce přemalovávat obývací pokoj, představte si, jak dobře se vám bude snít v ložnici vymalované na hnědo.

Pokud se vám vaše rohová pohovka líbí v barvě, v jaké ji máte, a nechcete ani malovat, poohlédněte se po kobercích. Koberec dokáže zútulnit každý prostor a vy už doma přezůvky nebudete potřebovat.

 

okrúhly smaragdový konferenční stolík
Líbí se vám konferenční stolek Tristen?

Jaké bytové doplňky vytvoří podzimní atmosféru?

U doplňků sáhněte po dekách a malých polštářcích. Konferenční stolek na podzim ozdobte svíčkou či vázou s podzimními květy, ale žádaný efekt vytvoří také sušené květy a klasy. Máte-li doma krb, zavěste na něj pestrobarevný podzimní věnec. Vždyť, kde je napsáno, že patří pouze na dveře?

Jaké jsou zimní trendy v bydlení?

V zimě můžete domov doplnit mírným nádechem Vánoc a něžné bílé. Zavěste na okno padající světélka, která v něm vytvoří zlatý déšť světel. Podzimní věnec vyměňte za zimní v bílé barvě, hnědé deky mohou nahradit bílé, do obývacího pokoje tak vnesete trochu zimního království. A co na konferenční stolek? Krásnou červenou vánoční hvězdu.

Doufáme, že jsme vás naším článkem naladili do chladnějších dnů a že se necháte inspirovat návrhy, jak si doma vytvořit trendy domov.