close
Obývací pokoj

Je zelená dobrou barvou pro váš obývací pokoj?

Dovolte obýváku, aby reprezentoval ty, kteří v něm bydlí. I obývací pokoj dokáže vypovědět příběh vašeho domova, který můžete sdílet s každou návštěvou. Vyjádřete se barvami, uspořádáním nábytku či cennými kousky.

Při pohledu na obývací pokoj by měl dominovat jen jeden výraznější prvek a rozjasnit by jej měly maximálně tři barvy. V dnešním článku bychom vám rádi ukázali, jak pracovat se zelenou barvou na obývacím nábytku, stěnách či na podlaze, a že její výběr určitě nebude krokem vedle.

Nábytek jako ozdoba

Zelená je barvou přírody a všeho živého a také symbolem klidu. Nechejte se zklidnit pohledem na zelenou na některém z vašich kousků nábytku.

Představte si rozkládací pohovku či pohodlné křeslo v zelené barvě. Tyto dominantní výrazné prvky pak stačí doplnit nábytkem v neutrálnějších barvách a bílými stěnami. Nedoporučujeme kombinovat zelenou barvu u nábytku a zároveň na stěnách či koberci.

Myslete na to, že méně je víc, a barevně zvýrazněte pouze jeden prvek, jinak by barva dostatečně nevynikla.

Nasaďte si čepice z novin a vymalujte obývák do krásy

Rozhodnete-li se zelenou barvou pokrýt větší plochu stěn obývacího pokoje, dbejte především na to, aby tím nedošlo k jeho optickému zmenšení. U velkých obýváků můžete natřít na zeleno všechny stěny kromě stropu, v malém obývacím pokoji vymalujte maximálně jednu stěnu.

Pokud je obývací pokoj úzký, jedna barevná stěna ji opticky zvětší. Zelený nemusí být pouze nábytek či stěny. Zvolte kvalitní koberec s dlouhým vlasem ve výrazné zelené barvě a každý krok vám připomene měkoučký trávník.

smaragdová rozťahovacia sedačka
Zaujala vás rozkladací pohovka Bailey?

Inspirujte se v Estilofině

Estilofina jde s dobou, a proto je naše nabídka bohatá i na nábytek v zelené barvě. Jistě zaujme smaragdová rozkládací pohovka Bailey trůnící na zlatých nožičkách.

Rozkládací pohovka je skvělým řešením pro ty, kteří hledají nejen design, ale i praktickou funkčnost. Opěradlo jednoduše sklopíte a vytvoříte tak královský prostor na spaní.

Rozkládací pohovku můžete doplnit zeleným pohodlným křeslem Ninnete ve smaragdově zelené barvě. A protože detaily vytváří celek, stabilitu tomuto křeslu dodávají zlaté nožičky.

zelené kreslo
Zaujalo vás křeslo Ninnete?

Touto kombinací ve svém obýváku vytvoříte silný tandem, který vás neomrzí.

Pohodlné křeslo můžete vyměnit také za stejně pohodlný podlahový zelený polštář Rowan v zelené barvě, který v případě menšího prostoru snadno schováte a vytáhnete v případech, kdy váš obývací pokoj zaplní vaši přátelé.

zelený podlahový polštář
Zaujal vás podlahový zelený polštář Rowan

Tags : kancelářské křeslorohová pohovka