close
Uncategorized

4 tipy jak si uspořádat šatník | Estilofina

Při podzimním úklidu nezapomínejte na vaše šatníky a uspořádejte si své věci tak, abyste si už nikdy ráno nemuseli lámat hlavu nad tím, co na sebe. Přečtěte si několik našich rad a nahraďte nepořádek a zmatek přehledností a organizovaností.

Nezáleží na tom, zda úklid potřebuje velký prostorný šatník, skříň, komoda do ložnice či do předsíně. Postup je vždy stejný. A abyste si tyto chvíle zcela neznechutili, pusťte si oblíbenou hudbu, podcast, nebo si nachystejte šálek chutné kávy, a pusťte se do toho.

 

černá komoda se zlatými nožkama
Zaujala vás komoda Shayla?

 

Kompletní inventura

Začněte tříděním své sbírky, celou ji vyndejte ven a zhodnoťte, čemu ještě dáte šanci. Nezapomínejte však na to, že v této fázi musíte být nemilosrdní a bez lítosti vytřiďte vše, co jste během posledních dvou let neměli na sobě.

Vytvořte si dvě skupinky, jednu s oblečením, které zůstává, a jednu s oblečením, které předáte dál. Džíny, ve kterých jste seděli ve školních lavicích, či boty, které jsou tak nepohodlné, že je nevynosíte ani na cestu do auta, patří do skupiny, která váš domov opustí.

 

Sezonní oblečení odložte do zadních polic komody

Dalším krokem k organizovanému šatníku je jeho vytřídění podle sezony. Je vaše skříň či komoda zahlcena množstvím oblečení? Nezabírají v ní místo právě kousky, které nosíte v jiném ročním období? Těm najděte jiné místo, vyperte je, vyžehlete a uložte k několikaměsíčnímu spánku.

 

Drevěna komoda s kovovýma nožkama
Zaujala vás komoda Clarissa ?

Pořádek je třeba udržovat také ve skříni a v komodě

Všichni známe ten pocit, kdy po příchodu domů už na odložení oblečení nezůstává dostatek energie. Zbavte se tohoto zlozvyku a ukládání věcí na svá místa si užijte. K udržení pořádku vám pomohou také úložné boxy, dostatek věšáků a organizéry do poliček.

 

Opakováním k dokonalosti

Aby se váš šatník neproměnil v módní chaos, opakujte celý zmíněný proces alespoň dvakrát do roka. V obchodech nenakupujte bezhlavě a nové kousky si dopřejte pouze tehdy, kdy to skutečně potřebujete. Pokud už vám velikost vašeho šatníku či skříně nestačí, zachrání vás stylová komoda do ložnice či komoda do předsíně.

Navštivte náš obchod s nábytkem Estilofina a vyberte si komodu do ložnice nebo předsíně, která vám pomůže dokonale uspořádat šatník.