close
Obývací pokoj

Kolik místa potřebujete na konferenční stolek?

drevěný konferennčí stolek

Kolik místa potřebujete na konferenční stolek?

Konferenční stolek je nejen stylovým, ale také praktickým doplňkem, který nesmí chybět ani ve vašem obýváku. Vhodně zvolený konferenční stolek využijete jako místo k odložení občerstvení pro návštěvu, dálkových ovladačů či časopisů. Výběr konferenčního stolku není žádná věda, ale je dobré si dopředu ujasnit parametry, které váš nákup ovlivní. A které to jsou?

 

konferenční stolek z masívu s drevěnými nožkami
Zaujal vás konferenční stůl Giuliana ?

 

Konferenční stolek a pohovka tvoří pár

Při výběru si dopředu promyslete, jaký tvar a velikost stolku se k vaší pohovce nejvíce hodí. Všeobecně platí, že by konferenční stolek neměl být delší než ⅔ délky pohovky. Pokud jde o jeho výšku, ta by neměla přesáhnout výšku pohovky, ideálním řešením je, jsou-li oba tyto kusy nábytku stejné.

Preferujete-li vyšší stolek, sáhněte po menším průměru a šířce, celková kompozice tak zůstane vyvážená. Dalším důležitým atributem je dostatek prostoru okolo stolku, abyste se mohli bez problémů pohybovat, doporučujeme ponechat přibližně 50-60 cm.

okrúhly konferenční stolek
Zaujal vás konferenční stolek Faxon?

Úložný prostor nad zlato

K sedačkám ve tvaru písmene U se nejvíce hodí kulatý konferenční stolek, čtvercový konferenční stolek není v tomto případě vhodnou volbou, vedle velké pohovky bude působit příliš malým dojmem. V případě, že máte doma v obývacím pokoji dostatek prostoru a velkou rohovou sedačku, můžete zvolit dva konferenční stolky.

Stolky si kupte také jako sadu, je-li vaší silnou stránkou kreativita, můžete kombinovat dva stolky různých tvarů. Do malých obývacích pokojů se vám zase může hodit rozkládací stolek, který rozložíte či složíte podle potřeby.

zlatý set konferenčních stolu
Zaujala vás zlatá sada konferenčních stolků Khalil

K dispozici máte široké spektrum barevných provedení s lesklou nebo matnou povrchovou úpravou. Při výběru odstínů vycházejte z barev, které dominují interiéru.

Pokud hledáte stolek, který vám vydrží léta a snadno jej sladíte téměř s každou pohovkou a zbytkem obývacího pokoje, je pro vás skvělou volbou konferenční stolek ze dřeva.

Výrobci již myslí také na funkčnost, a tak je v současné době možné koupit stolky s otevřeným i uzavřeným úložným prostorem, do kterého hravě odložíte knihy, časopisy či menší věci, které potřebujete mít po ruce.

Nabídka stolků je velmi široká, proto pro vás nebude problém vybrat ten pravý. A pokud si všechny parametry dopředu dobře promyslíte, bude vám stolek dobře sloužit i několik let. Navštivte náš e-shop Estilofina, ve kterém najdete ten ideální pro vás a váš obývací pokoj.