close
Design

Vánoční Dekorace 2020 – Na Co Se Vyplatí Vsadit?

Vánoce bez výzdoby si nedokážeme představit. Není jen prvkem, který doplní náš interiér i exteriér. Dokáže navodit sváteční atmosféru a probudit v nás dětskou touhu opět vidět rozzářený vánoční stromeček. Vánoční výzdoba je stejně jako množství jiných věcí, ovlivněna aktuálními trendy. Během každé sezóny máme možnost obdivovat nové barvy a dekorace. Nic nám však nebrání užít si i nádherné tradiční dekorace, ke kterým se nám vážou vzpomínky. Možná vlastníte sadu ozdob, které jste dostali od prarodičů. Možná jste ozdoby vytvořili se svými dětmi. Spojme nové trendy s tradicemi a získáme skutečné kouzlo Vánoc. Dnes vám prozradíme, které vánoční dekorace budou kralovat Vánocům 2020.

VIANOČNÉ DEKORÁCIE 2020, Zdroj: Unsplash
VÁNOČNÍ DEKORACE 2020, Zdroj: Unsplash

Hlavní roli hraje tmavomodrá a platinová

O tradičních vánočních barvách by se daly psát dlouhé slohové práce. Červená, zlatá, stříbrná i zelená patří mezi každoročních favority. Letos jsou však trendy kombinace tmavomodré a platinové. Tmavomodrá dokáže přinést do vašich příbytků skutečně sváteční atmosféru.

Její sílu můžete využít na svíčkách, vánočních ozdobách i ubrouscích. Ve spojení s platinovou nádherně rozzáří celou vánoční výzdobu. Pokud vsadíte na tyto dvě barvy, letos rozhodně uděláte v oblasti vánoční výzdoby krok správným směrem.

Hlavnú úlohu hrá tmavomodrá a platinová, Zdroj: Unsplash
Hlavní roli hraje tmavomodrá a platinová, Zdroj: Unsplash

Přírodní materiály si získávají pozornost i tuto sezónu

Dřevo, vlna, přírodní barvy a vzory. Naše společnost se stále více obrací ke kvalitním přírodním materiálům, které pocházejí z obnovitelných zdrojů. Dokonce i ve vánoční výzdobě začínají plasty nahrazovat skleněné, dřevěné a kovové ozdoby, které jsme mohli vídat na vánočních stromků našich babiček.

Přineste do svého domova vánoční atmosféru, která je přátelská i k životnímu prostředí. Dřevěné ozdoby nebo dekorace vytvořené ze skla, si dokážou získat naše srdce i pozornost. V tomto směru lze vsadit například na neutrální barvy, nebo se řídit barevnými trendy, které zmiňujeme v předchozím bodě. Již nyní však víme, že budoucímu roce budou kralovat neutrální barvy se šedou na čele.

 

Prírodné materiály, Zdroj: Unsplash
Přírodní materiály, Zdroj: Unsplash

Živé vánoční dekorace

Přírodu, kterou vzpomínáme v předchozím bodě, můžete do svých vánočních dekorací zakomponovat ještě více. Oblíbenou volbou jsou ozdoby a dekorace vytvořené ze živé chvojí. Kromě efektního prvku, který doplní vaši dekoraci, získáte i krásnou vůni v celém prostoru. Pokud nevolíte živý vánoční stromek, přineste vůni čerstvého jehličí do svého domova tímto způsobem. Doporučujeme však vždy čerpat z ověřených zdrojů – z květinářství, jejichž čečina není napadena žádnými škůdci a je nezávadná.

Živé dekorácie, zdroj: Unsplash
Živé dekorace, zdroj: Unsplash

Nic vám nebrání kombinovat jednotlivé trendy mezi sebou. Správnou volbou jednotlivých prvků lze všechny tři nápady spojit do jednotné a krásné vánoční dekorace, která přinese tu správnou vánoční náladu. Podstatné je Vánoce si skutečně vychutnat v kruhu těch, na kterých nám záleží nejvíce.

Pokud se chystáte letos poprvé hostit vánoční večeři, máme pro vás několik tipů, které vám celou organizaci zjednoduší. Dozvědět více se můžete v dalším článku zde.

Tags : Vánocevánoční dekorace