close
DesignJídelna a kuchyň

Vánoční Jídelní Stůl, Jak V Zemi Zázraků

Jak vytvořit z domácnosti zimní pohádkový domov

Edward Perotti, známý eventový designér, který navrhl již více než 2 000 akcí, přináší několik rad, jak vytvořit prostřednictvím vánoční dekorace zimní krajinu snů.

Pokud se zamýšlíte nad návrhem vaší vlastní dekorace, dbejte na to, aby šla ruku v ruce “zkušenost a celkový pocit”. Hitem už dávno není vytvářet dekorace tak, aby byly ozdoby všude. Namísto toho spojte svou náladu a pocity s momenty, které se s dekorací spojují. Cílem by mělo být vytvořit jakýsi “sváteční proud” od vstupních dveří směrem k výklenku krbu a pokračovat dál přes váš dům. K tomuto je třeba spojit středovou čáru vašeho domu, společně s vánočním příběhem.

Obývací síň

Začněte s krbem. Perotti hovoří o následujících zlepšeních:

  • Pohledejte nebo si pořiďte falešný delší jednoduchý paroh a položte ho ke svému malému výklenku krbu. To vám poslouží jako věšák na vaše vánoční kozačky. Tento rok jsou moderní kozačky ze slonovinového sametu lemované falešnou kůži.
  • Srdce krbu – cihla namalovaná na bílo – je také ideálním prostředkem, jak vytvořit zimní pohádkovou krajinu.
  • Zimní motiv v okolí krbu vytvoříte i kombinací pryšců, skleněných předmětů s rtuťovými prvky, nadrozměrných ozdob, falešných jeleních parohů, borovicových šišek a mini LED svítidel a svíček.

    Jídelní stůl, zdroj: BOXWOOD AVENUE
    Jídelní stůl, zdroj: BOXWOOD AVENUE

Výzdoba vánočního stromku

Vánoční stromek má každý rok nové dekorace.

  • Letošní ornamenty a ozdobné prvky jsou laděny do odstínů krémové, rtuťové skleněné a krystalové barvy. Nebojte se přidat recyklované ozdoby vyrobené z krabic, balicího papíru, knih, apod.
  • Jasná světla přidávají potřebný třpyt.
  • Nezapomeňte na stříbrnou korunu.
  • Vánoční stromek dokonale ladí s kozačkami ze slonovinového sametu a falešné kůže
Vánoční stromek, zdroj: JESSICA ELIZABETH
Vánoční stromek, zdroj: JESSICA ELIZABETH

Jídelní stůl

Stačí, když budete výzdobě jídelního stolu věnovat dostatečnou přípravu na začátku a tímto způsobem bude připraven i na sváteční usazení hosty i pro každodenní použití. Pokud ho dokonale a důmyslně připravíte, od začátku až do konce zimního svátečního období, už na něm nemusíte dělat téměř žádné úpravy.

  • Začněte s falešnými parohy a nasprejujte na ně matné bílé linie. Pak tento matný bílý odstín naneste i na ozdobné sklenice.
  • Přidejte mini skleněné pupeny do vázy s rtuťovým nádechem, kolekci zbylých stříbrných ozdob a borové šišky s bílými čepičkami.
  • Konečný ráz eklektické sanice dodají hortenzie v barvě slonoviny.
  • Dekoraci stolu doplňte pozinkovanými kovovými mísami, ubrousky s širokými šedými a bílými proužky a bílou porcelánovou jídelní soupravou, která bude vaše hosty hostit během několika dní.
 Jídelní Vánoční stůl, Zdroj: pressreleases
Jídelní Vánoční stůl, Zdroj: pressreleases
Vánoční jídelní stůl, zdroj: ONEKINDESIGN
Vánoční jídelní stůl, zdroj: ONEKINDESIGN
zdroj: BLOGLOVIN
zdroj: BLOGLOVIN

A nakonec, rada na závěr. Vše je o vaší chuti, vašem stylu a je to také o vašem vlastním rozhodnutí, co použijete na zimní dekorace. Hrajte se s nápady, případně si podle našich tipů pořiďte nebo vyrobte i své vlastní vánoční dekorace.

Vy jste ještě nepropadli sedacím vakům? Tyto důvody, vás přesvědčí! Více se dočtete v dalším článku zde.

Tags : Jídelní stolyJídelní ŽidleVánoce

Leave a Response