close
Obývací pokoj

Textilní nebo sametová pohovka?

sivá sematová pohovka

Žádá si váš obývací pokoj menší update a pohovka je právě jednou z nezbytností, které  je třeba obnovit? Promyslete si dopředu, co by vaše nová pohovka měla splňovat a vyberte tu správnou, kterou ocení nejen vaše rodina, ale také každá návštěva. Rádi vám s tím v dnešním blogu pomůžeme.

Rohová sedačka, rozkládací pohovka nebo menší gauč?

Jak prostorově štědrý je váš obývák? Jaký styl v něm dominuje? Jaká barevná kombinace bude ideální volbou?

Odpovězte si dopředu na tyto základní otázky a výběr vám půjde snadno od ruky. Současná nabídka obchodů s nábytkem je skutečně bohatá, do většího obývacího pokoje volte rohovou sedačku, která místnost vyplní, do obýváku, který je prostorově menší, se zase hodí rozkládací pohovka, kterou v případě potřeby snadno rozložíte.

sivý rohový textílny gauč

Jaký materiál se k vám hodí víc?

V prodejně s nábytkem se nestyďte a každou pohovku si osahejte a vyzkoušejte. Jde přece o kousek, který by pro vás měl být natolik pohodlný, že se vám z něj nebude chtít vstát. To, jak je materiál příjemný na dotek, je jedním z ukazatelů, podle nějž byste se měli rozhodovat.

Aktuálně jsou velmi oblíbené pohovky z textilu a sametu, které vytlačují do ústraní v minulosti preferovaný kožený potah.

sivý textílny rozkadací gauč

Textilní a sametové tkaniny vynikají mezi ostatními materiály jednoduchou údržbou. I když se může sametová rozkládací pohovka zdát náročná na péči, opak je pravdou.

Skvrny z této tkaniny co nejdříve po případné nehodě vyčistěte mokrým hadříkem a vaše pohovka bude vypadat opět jako nová. Důležité je se při čištění vyvarovat přílišnému tření látky, jednak tím dosáhnete hlubšího nasáknutí tekutiny do materiálu, a zároveň můžete poškodit barvu látky. Stejně jednoduše odstraníte nečistoty z textilní pohovky. U obou materiálů se o vaši rohovou sedačku stačí pravidelně starat vysáváním prachu a drobečků.

Preferujete-li jemnější materiál, který působí na dotek hebce a na pohled luxusně, upřednostněte sametovou pohovku. Sametové pohovky jsou však často lehce extravagantní kousky, které se nehodí ke každému stylu obývacího pokoje.

sematová pohovka modrá

Tento typ pohovky volte v případě, nedominuje-li místnosti jiný výrazný prvek, a sedačka tak může poutat hlavní pozornost. Ostatní nábytek a dekorace ji pak jen jemně doplňují.

Pokud u vás doma kraluje čtyřnohý miláček, který by gauč svými drápky snadno poškodil, vsaďte raději na textil, ale poraďte se také s prodejcem – v současnosti si můžete pořídit pohovku v provedení, které hravě zvládne i dovádění zvířátek.

Textilní potah rohové nebo rozkládací pohovky je odolný, trvanlivý a hodí se ke každému stylu obývacího pokoje. Zároveň u něj máte jistotu, že jen tak nevyjde z módy.

Výběr nové pohovky není žádná věda, avšak více než na jeho barvu se zaměřte na již zmíněné atributy. Pokud potřebujete při nákupu poradit, neváhejte se obrátit také přímo na nás.