close
Jídelna a kuchyň

Dřevo v jídelně nádherně vynikne! Zařiďte si ji co nejlépe

Dřevo je skvělým materiálem bez ohledu na to, o jaký nábytek a pokoj jde. Je to totiž přírodní kvalitní poctivý materiál, který dlouho vydrží a je zárukou kvality. Mimo jiné také luxusně vypadá a má specifickou přírodní vůni. Jeho velkou výhodou je možnost opravit ho v případě, že ho nedopatřením poškodíte, což je u jiných materiálech téměř nemožné, nebo minimálně velmi náročně. Dřevo je snad nejvšestrannější využitelný materiál, který si najde své místo nejen v kuchyni, ale i v jiných místnostech. Zaměřili jsme se však tentokrát na jídelny a na výběr nejideálnějších tvarů či kombinací dřeva a jiných materiálů. Přečtěte si, jak dřevo kombinovat, jak si vybírat vhodné druhy či opracování, aby vám nábytek co nejdéle vydržel.

Jídelní stoly ze dřeva

Jídelní stůl tvoří základ vybavení jídelny. Masiv kromě nádherného a luxusního vzhledu nabízí také kvalitu, kterou oceníte zejména v případě, že chcete, aby vám nábytek co nejdéle vydržel. Velmi oblíbenými dřevěnými materiály, které se staly součástí kuchyní mnoha domácností jsou dubové a bukové dřevo, které jsou zárukou kvality. Oblíbená je také akácie nebo akátové masivní dřevo. Vybírejte si dřevo, které nejlépe zapadne do vaší jídelny. Světlejší provedení jsou vhodnější pro menší prostory, které opticky prosvětlí a zvětší, tmavší zas pro prostory, které působí chladně a chcete je zútulnit. Na prosvětlení místnosti je skvělou volbou například luxusní jídelní stůl z akáciového dřeva MASSIVE II. Kombinací pochromovaného kovu a akáciového dřeva opticky prosvětlí prostor. V případě, že potřebujete docílit opačný efekt – prostor opticky zútulnit a zpříjemnit, ideálním řešením je jídelní stůl EVOLUTION z akátového dřeva a nerezových stolních nohou.

Jídelní stůl Evolution II Akát 200cm
Jídelní stůl Evolution II Akát 200cm

Poctivé jídelní židle ze dřeva

I když mnozí jsme dnes zvyklí na moderní jídelní židle vyrobené z co nejlehčích materiálů, které jsou vhodné k uskladnění a také vyčištění, klasické jídelní židle vyrobené z masivu jsou tou nejlepší a nejkvalitnější volbou. Dřevěné židle vyrobené z masivu jsou kvalitní a jsou dlouhodobou investicí, protože mají opravdu dlouhou životnost. Vyberte si židle podle barevného provedení ale i podle velikosti – záleží na tom, kolik prostoru v jídelně máte. Stejně by jeho barva a provedení mělo ladit s jídelním stolem, který jste si zvolili. Jídelní židle LAS PALMAS má jednoduché provedení, které koresponduje téměř s jakýmkoli prostředím. O něco výraznější je židle JACKTAR, vyrobená z recyklovaného masivního dřeva.

Moderní jídelná židle Jacktar
Moderní jídelná židle Jacktar

Jaký styl použít v malém prostoru? Jak toho dosáhnout si přečítejte v dalším článku ZDE.

Tags : dřevoJídelní stolypoctivý materiál

Leave a Response