close
Jídelna a kuchyň

Rozkládací jídelní stůl – práce s prostorem

Při výběru nového nábytku často bojujeme s našimi představami a prostorem, který máme k dispozici. Hlavním problémem často bývá jídelní stůl. Jak zajistit dostatek prostoru pro celou rodinu v případě, že váš dům nebo byt patří do kategorie menších? Stejný problém nastává, pokud si při všech domácích nezbytnosti nevíte vyhradit dostatek místa pro jídelnu. A co v případě, že se často u vás setkávají přátelé? Nebo jste společnost, která chce zajistit dostatek místa pro zaměstnance při jídle? Žádný strach, v dnešním článku vám prozradíme řešení. Odpovědí je rozkládací jídelní stůl. Množství krásných kousků objevíte i na našich stránkách.

Jídelní stůl z masivu rozkládací Las Palmas

Rozkládací jídelní stůl v domácnosti

Setkáváte se často se svými přáteli u vás doma při společném jídle, které pro ně připravíte? Máte radost z rodinných setkání, při kterých máte možnost sdílet své zážitky s rodinnými příslušníky? V tom případě je pro vás rozkládací jídelní stůl nejlepší možností, po které můžete sáhnout. Obrovskou výhodou je, že během běžných dnů zabírá mnohem méně místa. Zvolte variantu, která je pro váš byt absolutně ideální. Složený stůl může stále plnit úlohu jídelního stolu a skvěle ho využijete během běžných dní, kdy se u stolu nesetkáváte všichni. Je skvělou volbou do menších prostorů.

Jídelní židle často nemusí představovat problém – jejich skladování je mnohem jednodušší, než skladování samotného stolu. Často je můžete umístit i do skladovacích prostor a použít tehdy, když je to potřeba. Stůl je však jiná šálek kávy. Zabírá místo, které kromě společného jídla téměř vůbec nevyužijete. Pokud bojujete ve vaší domácnosti právě s nedostatkem místa, vsaďte na rozkládací jídelní stůl a ušetříte množství místa, které můžete využít způsobem, jaký se vám líbí. A přece zůstává funkčnost zachována a nemusíte se bát, že někteří z hostů nebude mít své místo.

Jídelní stůl Aage

Volba i do společností?

Jak jsme již naznačili v předchozích řádcích, tato varianta je skvělou alternativou i do společností. Můžete ho umístit do společných stravovacích prostor nebo jej využívat jako odkládací místo a v případě potřeby využít k společnou poradu nebo setkání. Možností je mnoho.

V případě, že plánujete umístit tento stůl do společnosti, zaměřte se především na kvalitu a odolnost materiálu. V tomto prostředí bude používán často a projde mnoha rukama. Proto je lepší zaměřit se na kvalitní materiál, který vyniká svou odolností. Nemusíte se tak obávat únavy materiálu již po pár týdnech používání.

Rovněž je dobré u obou typů, domácnosti i v práci, myslet na pravidelnou údržbu a péči. Nezapomeňte na pravidelnou kontrolu rozkládacího mechanismu.

Uspořádat nábytek a jeho umístění je více než jen ukládání kusů tam, kde si myslíte, že budou mít největší smysl. Pokud se díváte na prázdnou místnost, zařiďte si ji způsobem, který bude i praktický i estetický zároveň. Pojďme se společně s interiérovými designéry podívat na pár jednoduchých a snadno aplikovatelných principů, které opravdu fungují v dalším článku zde.

Tags : Jídelní stolyjídelní stůl

Leave a Response