close
Jídelna a kuchyň

Jídelna jako srdce domu: Jak zařídit funkční a estetický prostor

Jídelna je místem, kde se rodinná nebo přátelská setkání mění v zážitky a lahodné vychutnávání jídla. Proto je důležité, aby byl tento prostor nejen funkční, ale také esteticky příjemný.

Jak dosáhnout toho, aby všechno ladilo a vaše jídelna působila opravdu příjemně? Podívejte se na několik tipů, které vám pomohou zařídit jídelnu stylově.

Kvalitní jídelní set

Při výběru jídelních setů máte širokou škálu možností, které byste měli brát v úvahu a mohou ovlivnit celkový zážitek ze stolování. Na úvod je důležité zvážit počet míst od 2, přes 4, až po 6+ a styl, jakým se chcete ubírat. Preferujete moderní, klasický, rustikální, minimalistický nebo rokoko? Zbytečně nekombinujte, raději si vyberte jeden, který dominuje vaší domácnosti. Barevné sladění závisí na vašem osobním vkusu a celkové estetice.

Designový jídelní stůl Micheal 160 cm přírodní dub

Nezapomeňte zvážit praktické aspekty, jako je možnost čištění stolu a židlí, případně jejich skladování.

Pohodlné sezení na jídelních židlích

U jídelních židlí jsou prvořadé komfort a estetika. Kvalitní židle mohou být cenově přístupné a zároveň s pěkným designem.

Objevte nadčasovost a jedinečné designy židlí do jídelny, které umíte snadno kombinovat se širokou škálou doplňků. Ať už dáváte přednost modernímu nebo dřevěnému provedení, nebojte se ani pestrých barev potahů/čalounění a nepoznaných materiálů, jako jsou například ocel, kov či plast.

 

Designová židle Ariella tmavě šedá

Funkční jídelní stoly

Jídelní stoly by neměly být jen okulahodící a designové, ale hlavně praktické.

Víte, jaká je jejich ideální výška? Výška 75 – 76 cm zůstává jakýmsi standardem. Někdy se jídelní stoly pro pohodlnější stolování snižují až na výšku 72 cm. Výrazně vyšším osobám však vyhovuje naopak větší výška 77 až 80 cm.

Mějte na paměti také to, že je třeba je dennodenně mýt a utírat. Vsaďte na funkčnost, dostatečnou velikost a nenáročnou údržbu. Pokud potřebujete stůl, který se rázem změní na prostor pro více hostů, sáhněte po roztahovacím stole. Manipulace bývá naprosto jednoduchá, za pár minut uděláte ze stolu pro 4 lidi, takový za který se jich vejde 8.

Designový jídelní stůl Evolution 160 cm hnědý / akácie

Zařízení jídelny nemusí být náročné. S trochou pozornosti a výběru správných kousků můžete dosáhnout funkčního a esteticky příjemného prostoru, který bude srdcem vašeho domova. Pusťte se do toho a užijte si rodinné chvíle v krásně zařízené jídelně.

Tags : jídelnaJídelní stolyjídelní stůl