close
Zahrada

Levný ratanový zahradní nábytek a jeho rizika

Ratan je obrovským lákadlem v oblastí zahradního nábytku. Představuje klasickou volbu, která působí elegantně a nadčasově. Mnoho zákazníků si představí nádherné ratanové křesla či elegantní židle, po kterých by s radostí sáhli. Nevýhodou je však vyšší cena ratanového zahradního nábytku. I v tomto směru však začala svítat nová naděje. Levný ratanový zahradní nábytek je cenově dostupný pro každého.

My ani náhodou nemůžeme tvrdit, že je nesprávnou volbou. Problémem vždy byla péče o ratanový nábytek, ta však postupně začala vyprchávat, protože se na scéně objevil technoratan – odolný ratan vytvořen z umělých vláken. Tento materiál je méně náročný na údržbu a spolehlivě si poradí i s nepříznivými vnějšího prostředí. Často je možné narazit na akční nabídky a skvělé příležitosti ke koupi. Je však několik bodů, které byste před koupí měli zvážit. Krásné kousky objevíte i na našich stránkách zde

Zahradní sestava set Alfredo

Odolnost konstrukce

Na trhu se dnes pohybuje množství nekvalitních výrobků, které nejsou vhodnou volbou. Při výběru levného ratanového zahradního nábytku si velmi dobře prohlédněte konstrukci. Je důležité, aby byla pevná a odolná. V opačném případě se může jednoduše převrhnout, což je problém zvláště pokud budou ratanový nábytek využívat vaše děti. Spolehněte se na solidní kousek, který je pevný a jen tak snadno s ním nezamávate. Konstrukce je ve většině případů vytvořena z hliníku nebo oceli. Oba materiály by rozhodně neměly rezavět. V případě, že objevíte stopy rzi, rychle dejte od produktu ruce pryč.

Ověřený výrobce

Jak jsme již zmínili v procházejících řádcích, slevy a akce jsou perfektní možnost, jak získat levný ratanový zahradní nábytek. Spolehněte se však především na kvalitního výrobce a prodejce, kteří vždy nabízejí kvalitní produkty. V tom případě máte jistotu, že jste narazili na skutečně dobrou akci a nestanete se vlastníkem nekvalitního kousku, který nebude možné používat nebo se rozpadne po pár použitích.

Ratanové křeslo Erica

Kvalita pletení

Cena ratanového nábytku má své důvody. Hlavním faktorem, který určuje výši ceny, je kvalita proutí, z něhož je ratanový nábytek vytvořen. Přírodní ratan je vytvořen z proutí, které je odolné a kvalitní. Přírodní proutí dokáže vzdorovat podmínkám vnějšího prostředí a je poměrně odolné. Na druhé straně je však třeba se o něj starat stejně často a precizně jako o každé dřevo.

Konstrukce a proutí jsou dva nejpodstatnější faktory určující cenu. Samozřejmě, máte možnost zvolit umělý ratan, který je levnější než původní dřevěné vlákna. Stejně je odolnější a mnohem jednodušší zvládá i teplotní výkyvy. Na druhé straně i od umělého ratanu očekáváte určitou kvalitu a ta není vždy slučitelná s levným ratanovým zahradním nábytkem. Před koupí levného ratanového zahradního nábytku velmi dobře zvažte všechny faktory a nechte si čas na konečný verdikt.

Ochranný kryt je povinnou výbavou každého ratanového nábytku, a to bez ohledu na zvolený typ ratanu. Přestože je technoratan poměrně odolný vůči podmínkám vnějšího prostředí, ochranný kryt je základem výbavy. Proč je to tak? Čtěte více zde.

Tags : levný nábytekratanový zahradní nábytek

Leave a Response