close
Zahrada

Je ratanové sezení vhodné pro vás?

Ratanové sezení je jeden z klasických kusů zahradního nábytku. Pro mnohé lidi je klasickou volbou číslo jedna. Pravdou je, že jeho výběrem a zakomponováním do atmosféry zahrady se opravdu nedá nic zkazit. Problém však nastává při pravidelné péči o ratanový nábytek. Je každá zahrada či terasa vhodným adeptem pro volbu ratanového nábytku? A je lepším krokem volit přírodní ratan nebo umělý materiál s názvem technoratan? Poradíme vám a s našimi radami rozhodování i samotný výběr zvládnete hravě.

Designová pohovka Prince, přírodní, ratanový nábytek
Designová pohovka Prince, přírodní

Domácí prostředí či terasa kanceláře?

Při výběru ratanového sezení musíte myslet na jednu důležitou vlastnost. O ratanové sezení je třeba správně pečovat. Prach a nečistoty se s oblibou usazují mezi jednotlivá vlákna. Po krátkém čase tyto usazeniny působí opravdu nevzhledně. V domácím prostředí je ratanové sezení skvělou volbou, pokud si vyhradíte dostatek času na péči. V případě, že disponujete dostatkem času na péči o ratanový nábytek, můžete klidně volit i přírodní ratan. Nezapomínejte však, že dřevo vždy potřebuje pravidelnou péči v podobě nátěrů.

Na terasách kanceláří je situace o trochu složitější. Ratanové sezení ve většině případů nemá dostatek péče, kterou vyžaduje. Po čase na mnoha terasách kancelářských budov ratanové sezení ztrácí svou krásu a lesk. Pokud si nedokážete zajistit ratanovému sezení dostatečnou péči, ale přesto po něm toužíte, částečné řešení představuje umělý ratan s názvem technoratan. Technoratan je ideální volbou odolnou vůči podmínkám vnějšího prostředí.

V obou případech, při přírodním i umělém, nezapomínejte na správný návlek na ratanový nábytek. Ten ho spolehlivě ochrání před vrtochy počasí a zároveň prodlouží jeho životnost.

Designové křeslo Prince přírodní, ratanový nábytek
Designové křeslo Prince přírodní

 

Textilní části ratanového sezení

Kolik času plánujete strávit na svém novém nábytku do zahrady? Jedná se o nábytek, který bude využíván pravidelně či naopak zřídka? Pokud je vaše odpověď první možností, vyplatí se investovat do kvalitních potahů, které jsou odolné vůči častému používání. Stejně je skvělým krokem volit textilní součásti, které se dají poměrně snadno vyprat či vyčistit. Skvrny od odolných potravin bývají noční můrou každého. Kromě toho ubírají ratanovému sezení na noblese a eleganci. Spolehněte se na kvalitní a odolné materiály i v případě, že se ratanové sezení stane Vašim novým doplňkem na terase kanceláře. V tomto případě opravdu velmi oceníte odolnost a snadné čištění potahů. Tento typ textilních potahů je finančně nákladnější, ale nesrovnatelně odolnější.

Ratanové sezení je dominantou zahrady i terasy

Vybírat nový zahradní nábytek či nábytek na terasu je skvělé. Myslete však na to, že ratan je výrazný a přitahuje každý pohled. Pokud Vaše volba padne na něj, vyberte ratanové sezení první. Od něj se totiž budou odvíjet všechny doplňky i ostatní dekorace.

Výběr zahradního nábytku rozhodně není jednoduchým krokem. Proč? Čtěte dále v dalším článku zde.

Tags : Ratanový nábytek

Leave a Response