close
Obývací pokoj

5 Nápadů, Které Pomohou Při Výběru Správní Sedačky

Obývák tvoří hlavní odpočinkovou zónu našeho bytu. Vypnout při oblíbeném filmu, zachumlat se do huňaté deky a odpočívat, nebo si užívat pár stran napínavé knihy. Je jen na nás, jak obývák využijeme, ale při každé naší představě se okamžitě vynoří pohodlná sedačka, která svádí k relaxu. Vybrat ji však rozhodně není jednoduchou úlohou, a proto jsme si dnes pro vás připravili 5 užitečných tipů. Věříme, že vám při výběru sedačky pomohou a vyberete kousek, se kterým se budete cítit komfortně.

DIZAJNOVÁ TROJSEDAČKA SPRINGS 240 CM SVETLOSIVÁ
Designová trojsedačka SPRINGS 240 CM světlešedá

1. Pracujte s prostorem, který máte k dispozici

Složité linie a masivní sedačky si velmi dobře rozumí se vzdušným prostorem, který disponuje dostatečnou rozlohou. V menších prostorách mohou velmi často působit stísněně. Jednoduché hladké linie však zapadnou do jakýchkoliv prostorových řešení. Než se pustíte do výběru, ujasněte si, který kousek bude kralovat interiéru. Bude to nábytková sestava nebo sedačka? Sedačka vám poskytne dostatek komfortu a věříme, že mnoho z nás touží po rozměrné sedačce. Zaměřte se však na skutečný prostor a zvolte vhodný kousek.

ROZKLADACIA SEDAČKA AMIYAH STARORUŽOVÝ ZAMAT
ROZKLÁDACÍ SEDAČKA AMIYAH STARORŮŽOVÝ SAMET

2. Kvalita nezná kompromisy

Často máme tendenci uvažovat jen nad kvalitou potahu. Ten je samozřejmě také důležitý, ale nezanedbatelnou roli při výběru hraje i kvalitní rám. Správná sedačka se pyšní masivním rámem vytvořeným z tvrdého dřeva. Levné náhrady z plastu, dřevotřísky či kovu odhalíte tak, že nadzvednete jednu nohu sedačky. Pokud se noha na druhé straně nezvedne, rám je vytvořen z levné náhrady a do pěti let se začne kroutit a dělat problémy.

DIZAJNOVÁ SEDAČKA S OTOMANOM ANSLEY TMAVOMODRÝ ZAMAT - PRAVÁ
DESIGNOVÁ SEDAČKA S OTOMANEM ANSLEY TMAVĚ MODRÝ SAMET – PRAVÁ

3. Zaměřte se na výběr správné látky

Chcete experimentovat a objevovat? Zamilovat se do nových vzorů? Pokud nemáte v tomto bodě jasno, vsaďte na vzorník. Umožní vám poznat vaši oblíbenou látku na potah. Pokud máte děti nebo domácí mazlíčky, nezapomeňte volit potah, který je jednoduchý na údržbu a vyčistíte ho bez komplikací.

DIZAJNOVÁ ROZKLADACIA SEDAČKA ALUN, 196 CM, PATCHWORK
DIZAJNOVÁ RODESIGNOVÁ ROZKLÁDACÍ SEDAČKA ALUN 196 CM PATCHWORK

4. Kvalitní polstrování a pružiny

V případě skutečně kvalitních pohovek necítíte pružiny přes látku. Jsou umístěny tak, aby poskytovaly pohodlí při sezení a zároveň jejich nebylo cítit. Stejně důležité jako pružiny je i polstrování. Kvalitní polstrování nejlépe odhalíte tak, že projdete po ostrých rozích sedačky. Pokud nejsou cítit, je odvedena dobrá práce a sedačka stojí za zvážení.

DIZAJNOVÁ SEDAČKA JOE - 219 CM VINTAGE HNEDÁ
DESIGNOVÁ SEDAČKA JOE  219 CM VINTAGE HNĚDÁ

5. Vyzkoušejte všechny mechanismy sedačky

Volíte rozkládací sedačku nebo sedačku s úložným prostorem? Otestujte každý mechanismus klidně i několikrát. Nebojte se zapojit sílu pouze tak zjistíte, zda vše funguje hladce a plynule tak, jak .

LUXUSNÁ TROJSEDAČKA NYDIA, ŠEDÁ
LUXUSNÍ TROJSEDAČKA NYDIA ŠEDÁ

 

Výběr vhodné sedačky dokáže být pořádná věda. Kvalitní sedačka vás však nezradí ani po dlouhých letech používání. V případě potřeby lze změnit potah, nebo se zaměřit na nové vzory. Pevné jádro a promyšlená konstrukce vás však nikdy nezradí.

 

Každý z nás touží po pěkném bydlení, ale všichni si ho představujeme jinak. Ujasněte si, čím chcete své bydlení ozvláštnit. Věříme, že vám s tím v následujících řádcích pomůžeme, čtěte více zde.

Tags : sedací soupravasedačka