close
Obývací pokoj

Nábytek do obývacího pokoje? Zasloužíte si luxus!

Chystáte se zařizovat novou obývací místnost nebo jen hledáte něco, co by se hodilo do té nynější? Rádi bychom vaši pozornost obrátily na moderní, ale zároveň luxusní nábytek do obývacího pokoje. Nezáleží přitom na tom, zda upřednostňujete masivní, dřevěný, rustikální nebo bílý lesklý nábytek – luxusně může vypadat každý styl.

Co vše patří do obýváku

Dominantou téměř každého obývacího pokoje jsou sedací soupravy a pohovky. Na výběr jsou obvykle dva typy a to buď rozkládací pohovky nebo sedačky bez funkce rozložení či sklopení. Při výběru každého druhu sedačky zvažte nejen tuto funkci, ale i design a jeho styl, materiál a prostorové rozložení – ať už půjde o rohové sedací soupravy nebo zvlášť pohovky a křesla.

sedací souprava
Moderní sedací souprava od estilofina-nabytek.cz

Když je už řeč o křeslech – ty je možné koupit i samostatně a v tomto případě vůbec nemusí ladit se zbytkem zařízení obývací místnosti. Pokud máte například klasický sektorový nábytek, tak stylové a designové křeslo vyrobené z úplně jiného materiálu, které barvou i tvarem absolutně nezapadá do aktuální koncepce pokoje, může být originálním doplňkem a odlišením se od běžné domácnosti.

To, kde se může luxus projevit naplno, jsou i designové konferenční stolky. Bez ohledu na to, zda máte zbylý nábytek na míru nebo jde o nábytek z běžného obchodního domu typu Ikea nebo Kika, pokud si zvolíte konferenční stolek s netradičním designem a s velmi luxusním povrchovým opracováním, můžete dát každému obýváku nádech exkluzivity a luxusu.

Pokud není součástí zařízení obývacího pokoje klasická obývákové stěna, důležitým detailem, který může upoutat pozornost, je i TV stolek. V tomto případě máte na výběr také řadu stylů od moderního lesklého vzhledu bílého dřeva až po kombinaci chromu a skla.

I doplňky mohou být ve znamení luxusu a elegance

Ať už zařizujete obývák od podlahy až po strop, nebo jen hledáte něco, co by “zapadlo”, máme pro vás ještě tři typy na doplňkové vybavení. Prvním doplňkem jsou luxusní lavice, které také najdete v sortimentu prestižního eshopu Estilofina. Na výběr máte lavice ze syntetické kůže, ale i indického palisandru či masivního Agátu.

Na odkládání, ale i jako stylové doplňky, se hodí komody, skříňky a vitríny. Vybrat si můžete moderní s minimalistickým zpracováním, ale i ty, které jsou vyrobeny z kvalitního dřeva v rustikálním stylu.

A na závěr jsme si nechali taburety – doplněk, který je poslední roky opět na vzestupu. Obývací pokoje se zvětšují, jsou vzdušnější a pro občasné lenošení nebo zvýšení pohodlí při sezení v křesle jsou taburety ideální. I v tomto případě je na výběr velký sortiment stylů a materiálů od patchwork až po taburet z pravé kožešiny!

 

Designová taburetka Rococo antik hnědá
Designová taburetka Rococo antik hnědá

Zajímají Vás trendy, které budou kralovat obývacím pokojům ? Přečtěte si náš další článek.

Tags : designobývací pokoj