close
DesignJídelna a kuchyň

Moderní Jídelna A 5 Věcí Které Tam Nesmějí Chybět!

 

Ne každý má to štěstí, bydlet v bytě s dostatkem prostoru na samostatnou moderní jídelnu. Pokud však takovou možnost máte a vaše domácnost se může pyšnit jídelnou, určitě by vám v ní některé kousky nábytku a doplňků neměly chybět. Abyste se v ní vy, ale i vaši přátelé a rodina, cítili vždy skvěle! O jaké věci tedy jde?

DESIGNOVÉ ZÁVĚSNÉ SVÍTIDLO LILYANA, 72 CM, STŘÍBRNÉ
DESIGNOVÉ ZÁVĚSNÉ SVÍTIDLO LILYANA, 72 CM, STŘÍBRNÉ

   1. Dokonalé svítidla a moderní jídelna

Světlo v jídelně byste určitě neměli zanedbávat! Chcete si přece vidět do talířů … Luxusní masivní svítidlo by mělo být ústředním prvkem jídelny. Pamatujte na to, že pomocí světel byste měli vědět v jídelně vytvořit i speciální atmosféru. Pokud se například chystá velká rodinná oslava, sejde se dostatek silného světla. Pokud chystáte romantickou večeři ve dvou, tlumenější světla budou určitě vhodnější. Jak by to tedy se světly v jídelně mělo vypadat? Doporučuje se umístit centrální svítidlo přímo nad jídelní stůl. Pouvažovat byste mohli například o luxusní závěsné lampě, která sahá po celé délce stolu. Takovou je například lampa Jewels nebo moderní a luxusní lampa Lilyana. Poskytne nejen dostatek osvětlení, ale také úžasnou hru světel. Pokud jde o doplňkové světla, vsaďte na stojatou lampu v rohu místnosti nebo při příborníku.

 

   2. Moderní jídelna a jídelní stůl

Samozřejmě, bez něj by moderní jídelna nebyla jídelnou! V tomto případě doporučujeme vsadit na kvalitu. Jelikož se počítá s tím, že jídelní stůl se bude neustále užívat, měl by být pevný a stabilní. Jednoznačně vsaďte na masiv, který vám vydrží roky. Chcete-li cosi moderní, můžete si vybrat masiv kombinovaný s kovem, případně se sklem. Nezapomeňte také na dotvoření rodinné atmosféry. Postačí ubrus, váza s květinami nebo mísa s ovocem uprostřed stolu.

Luxusný jedálenský stôl z masívu Massive II New 200cm, moderná jedáleň
Luxusní jídelní stůl z masivu Massive II New 200cm
Jedálenské stoličky Marissa a Wanda, moderná jedáleň
Jídelní židle Marissa a Wanda

 

   3. Koberec v moderní jídelně

Rodinnou pohodu a příjemnou atmosféru dotvoří určitě i koberec. Kromě toho, zkuste si vzpomenout na zvuky, které vydávají židle posouvající se po podlaze. Nic příjemné, že? Koberec tyto zvuky krásné ztlumí a stolování tak zpříjemní.

 

DESIGNOVÝ KOBEREC REBECCA 200X120 CM / PŘÍRODNÍ PLETENINA
DESIGNOVÝ KOBEREC REBECCA 200X120 CM / PŘÍRODNÍ PLETENINA

   4. Příborník v moderní jídelně

Vstávat od stolu a utíkat do kuchyně vždy, když na něco zapomenete, není zrovna praktické. V jídelně proto určitě nesmí chybět příborník nebo komoda na drobné doplňky a nádobí. Stejně jako u jídelního stolu, i takový příborník bude sloužit roky. Stejně byste tedy měli vsadit na klasiku a vybrat si moderní příborník z pevného masivu.

Dizajnová komoda Thunder 175 cm
Designová komoda Thunder 175 cm

   5. Ani doplňky by neměly chybět!

Vynikající atmosféru umocní i doplňky. Co tak pěkný svícen, obraz na stěně, či fotografie rodiny v stylových rámečcích? Abyste se v jídelně vždy cítili dobře a jako doma!

Jak vypadá vaše moderní jídelna? Chybí v ní některá z těchto důležitých součástí. Možná byste ji tedy mohli dokoupit. Věřte, že při správném výběru budete spokojeni.

Potřebujete opticky zvětšit malý prostor? Máme jednoduché řešení, dočtete se v  dalším článku.

Tags : designjídelnamoderní