close
Jídelna a kuchyň

Masivní jídelní stůl – co vědět před koupí

Masivní jídelní stůl je krásným kouskem v interiéru. V mnoha případech je volen tak, aby tvořil nosný prvek celého designu. Jeho přepracování často přitáhne každý pohled. Před jeho koupí byste však rozhodně měli vědět několik důležitých informací, které vám umožní udržet stůl dlouho krásný a bez poškození. V případě dřeva si musíme uvědomit, že mluvíme o materiálu, který neustále pracuje. Pravidelná péče je neodmyslitelným základem stejně jako pravidelná ochrana. V opačném případě riskujete velmi rychlé poškození a ztrátu krásy. Objevte širokou nabídku na našich stránkách.

Luxusný jedálenský stôl Massive
Luxusní jídelní stůl Massive

Ochranné pomůcky jsou základem

I přesto, že se masivní jídelní stůl nachází v interiéru vyžaduje svoji dávku ochrany. V interiéru je vystaven poměrně stabilním podmínkám a neútočí něj změny počasí. Pravidelné používání je však zabijákem. Při používání stolu myslete především na dostatek ochranných pomůcek. V tomto případě mluvíme především o prostírání, které umístíte pod talíře a nádoby s jídlem, a samozřejmě o podšálek, které zabrání vzniku nevzhledných kruhů na povrchu. Jistě víte, jak náročné je odstranit tyto stopy po pravidelném používání.

Sluneční světlo jako nepřítel číslo dvě

Dřevěný nábytek a sluneční paprsky nejsou přáteli. Pokud investujete do masivního jídelního stolu, neumisťujte ho před okno. Sluneční paprsky, teplo i další faktory mohou způsobit poškození dřeva a ztrátu jeho krásy a lesku. Investujte nejen do kvalitní péče, ale snažte se nábytek umístit tak, aby nebyl v kontaktu se sluncem po celou dobu. Je samozřejmostí, že se úplnému kontaktu nevyhnete, ale v tom případě přicházejí na pomoc kvalitní laky, ošetření a v neposlední řadě i žaluzie a závěsy.

Dizajnový jedálenský stôl Massive
Designový jídelní stůl Massive

Udržet vůni dřeva je možné s několika jednoduchými pomocníky

Dřevěná vůně je mimořádně příjemná, ale v mnoha případech se stává, že po čase zmizí. V horším scénáři ji nahradí nepříjemné pachy, a to zejména u stolů, které byly po dlouhou dobu skladovány v prostorách, jako jsou například garáže či sklepy. Nepříjemných pachů je možné se zbavit s pomocí jedlé sody a aktivního uhlí. Jednoduše je na stůl nasypete a ony pohltí pachy, které ze dřeva vycházejí. Stačí opravdu jen trochu, není třeba to přehánět.

Olej a vosk – pravidelná péče

Při koupi masivního nábytku se musíme smířit s pravidelnou péčí o dřevo. Nejlepšími pomocníky jsou olej a vosk. Dnes máme k dispozici množství přípravků s jednoduchým použitím, které nám značně usnadňují situaci. Olej byste měli do péče o masivní jídelní stůl zařadit zhruba dvakrát do roka, vosk vždy, když máte pocit, ževáš dřevěný nábytek pomalu ztrácí svou krásu a lesk. Vždy používejte pouze certifikované přípravky.

Dřevěné Židle – 2 Typy, Které Známe

Dřevěné židle – 2 typy, které známe. Při volbě správného dřevěného nábytku byste vždy měli brát ohled především na podmínky, do kterých jej umístíte. Dnes vám prozradíme hlavní rozdíly mezi dřevěnými židlemi, které patří do bytu, a mezi dřevěnými židlemi, které umístíte na terasu. Čtěte dále zde.

Tags : jídelní stůl