close
Pracovna

Správně Zvolená Kancelářská Židle Ochrání Vaši Páteř!

Správně Zvolená Kancelářská Židle Ochrání Vaši Páteř!

Nejdůležitější součástí každé kanceláře je kancelářská židle. Při jejím výběru byste se měli řídit v první řadě kvalitou. Určitě je však pro Vás důležitý i design, který by měl dokonale ladit se zbylým nábytkem v kanceláři. Pojďme si tedy posvítit na to, jaké možnosti při výběru kancelářského nábytku máte.

I Vy patříte mezi ty, kteří mají sedavou práci a tráví celé dny u počítače na židli? Při sedavé práci trpí nejvíce právě Vaše páteř. Chcete-li předejít problémům s páteří, nejen těm, které Vás mohou potrápit dnes, ale i těm, které se mohou projevit později, v budoucnosti, měli byste kromě jiného důkladně vybrat nábytek do Vaší kanceláře. Kromě výběru nábytku je však důležité dbát při sezení i na správné držení těla. Klidně se totiž může stát, že si Vaše páteř natolik zvykne na to, že není vyrovnaná, že při každé snaze o její vyrovnání Vás bude bolet.

Kancelářská židle Boss Vintage hnědá
Kancelářská židle Boss Vintage hnědá

Nejdůležitější Kritérium – Kvalita Kancelářské Židle

Při výběru správné kancelářské židle, na které budete trávit pravděpodobně velkou část svého dne, byste se měli řídit především kvalitou. Právě ta Vám zaručí, že na židli se Vám bude dobře sedět, Vaše páteř nebude až tak trpět a můžete díky ní předejít problémům s páteří i v budoucnosti.

Správná kancelářská židle, která s Vámi vydrží dlouhá léta, by měla mít zejména nastavitelnou výšku. Jen díky tomu bude totiž výška židle, na níž sedíte přizpůsobena pracovnímu stolu. Druhým kritériem je polohovatelné opěradlo. Díky této možnosti si můžete velmi jednoduše přizpůsobit opěradlo a ovlivnit, v jakém sklonu se bude nacházet Vaše páteř.

Takovou možnost nabízí například židle Wanda, která je dostupná ve více barevných provedeních. Židle AMANDA zase umožňuje nastavit opěradlo do jedné ze čtyř různých pozic.

Kancelářská židle Amanda bílá / černá
Kancelářská židle Amanda bílá / černá

Kancelářská Židle A Design

Vhodná kancelářská židle by měla být nejen pohodlná a praktická, měla by i stylově a designově zapadnout do prostředí Vaší kanceláře. Bonus je, pokud má nastavitelnou výšku opěrky hlavy a stejně tak nastavitelnou výšku područek. Vyberte si jednoduchou židli ve skandinávském designu, která díky jednoduchosti zapadne téměř do každého prostředí.

Takovou židlí je například i židle Sweden v bílé barvě. Pokud jste spíše milovníky vintage stylu, a i celá Vaše kancelář je zařízena v tomto duchu, řešením pro Vás může být kancelářská židle ROMA Vintage v hnědé barvě. Stejnou židli si můžete vybrat také v šedé barvě.

Kancelářská židle Roma Vintage šedá 125cm
Kancelářská židle Roma Vintage šedá 125cm

Jak najít správnou rovnováhu v kanceláři se dozvíte v našem dalším článku přímo zde.

Tags : kancelářská židlekancelářský nábytekpracovna

Leave a Response