close
Pracovna

Nábytek do pracovny – jak zvýšit svůj pracovní výkon?

Kancelářský nábytek patří mezi sortiment, který nejčastěji zajímá podnikatele. Jelikož se kupuje do pracovny, a ne do domácnosti, je to možná jeden z hlavních důvodů, proč mu většina lidí nevěnuje dostatečnou pozornost. Správný nábytek do pracovny je důležitý i pro váš pracovní výkon!

Pohodlí a praktičnost by měly být základ

Nábytek do pracovny musí splňovat několik důležitých kritérií. Prvním je, že každý kancelářský nábytek bez ohled na značku nebo výrobce (ať už je to Ikea, Mobelix nebo nábytek na míru od truhláře) musí být navržen ergonomicky i pro dlouhodobou práci. Pracovní stoly, židle, křesla, skříně i kontejnery musí dát dobře ovládat a musí “padnout” do ruky.

Druhým neméně důležitým faktorem při výběru by měla být kvalita zpracování a pevnost nábytku. Zapomeňte na levné čínské dřevotřískové desky nebo imitace. Jedině nábytek vyrobený z kvalitního materiálu, který je stabilní, dobře opracovaný a pevný, může poskytnout potřebné pohodlí a užitnou hodnotu.

Třetím kritériem pro správný výběr by měla být účelnost pro práci. Jinak třeba vybírat nábytek do domácí pracovny a jinak nábytek do kanceláře ředitele. Pokud trávíte většinu času při práci s počítačem, věnujte největší pozornost výběru správného stolku, který bude pro práci s počítačem plně vyhovovat tvarem i vybavením.

Má styl nábytku vliv na pracovní efektivitu?

kancelársky stôl z masívu
Luxusní kancelář – estilofina-nabytek.cz

Aby se vám příjemně a produktivně pracovalo, musí vám vybavení a zařízení vaší pracovny co nejvíce vyhovovat i z hlediska designu. I proto je odpověď na danou otázku jednoduchá. Styl nábytku má vliv na pracovní efektivitu a podle toho je třeba také zařídit.

Luxusní a exkluzivní kancelářský nábytek nabízí velký výběr stylů, materiálů a tvarů. Bez ohledu na to, zda se vám líbí více stoly z masivního dřeva nebo designové stoly. V kombinaci skla a leštěného kovu si můžete vybrat kancelářské a psací stoly přesně podle svého vkusu.

V nabídce eshopů i klasických kamenných obchodů najdete kompletní kancelářské sestavy nábytku, případně sektorový nábytek do pracovny, ze kterého si můžete vybrat přesně jen to, co opravdu potřebujete. Stylový a moderní nábytek do pracovny doplňují samozřejmě i kancelářské židle.

Vzhledem na čas strávený sezením v práci byste měli věnovat výběru židle či křesla maximální pozornost – doporučujeme polohovatelné židle s co nejvíce možným nastavením sedáku, opěradla a protiváhy. Ze široké nabídky různých modelů si určitě vyberete!

Jak najít správnou rovnováhu v kanceláři? Přečtěte si náš další článek ZDE.

Tags : designpracovna