close
Obývací pokoj

Konferenční stolek a nábytek – 3 nepřátelé v čištění

Při péči o nábytek se snažíme především myslet na to, které prostředky nám pomohou udržet jejich stále krásné. Určitě jste už někdy na internetu narazili na prostředky a zažité rady, které by vám měly pomoci zlepšit stav vašeho nábytku. Možná jste je vyzkoušeli a možná jste nenabrali odvau. A udělali jste rozhodně dobře. Na internetových stránkách koluje množství lží, které vůbec nesměřují ke krásnému a zářivému nábytku. Právě naopak. S jejich pomocí se velmi rychle a jednoduše dopracujete k nenávratnému poškození a zničení. V dnešním článku vám přinášíme tři najzaužívanejšie mýty při péči o konferenční stolek a nábytek.

1. Od octa dejte velmi rychle ruce pryč

Setkali jste se už někdy s tvrzením, že vinný ocet vám pomůže zlepšit stav nábytku? Díky němu by měl nábytek opět jako nový. Toto tvrzení však patří mezi jeden z největších mýtů, se kterými se můžete setkat. Vinný ocet není vhodným čističem konferenčního stolku a nábytku, s nimiž je často spojován. Při používání vinného octa může dojít k rychlé reakci mezi kyselinou octovou a chemikáliemi, které jsou používány pro úpravu dřeva. Konferenční stolek a nábytek nejen nezískají zpět svůj ztracený lesk, ale kromě toho se na nich vytvoří nevzhledné skvrny, kterých se už nezbavíte. V tomto případě se nevyplatí riskovat a při čištění raději investujte do kvalitních a certifikovaných čističů.

Luxusný konferenčný stolík Subway
Luxusní konferenční stolek Subway

2. Citronová šťáva a nábytek nepatří k sobě

Mezi další z ověřených internetových receptů patří citrónová šťáva. Jsou jí přisuzovány stejné magické vlastnosti jako vinnému octu. V tomto případě je však opět problém v tom, že citronová šťáva je majoritně tvořena kyselinou citrónovou. Opět dochází ke stejné reakci, jakou jsme vám představili při octem. I kyselina citronová snadno reaguje s povrchovými nátěry na dřevě. Tato reakce má opět za následek vytvoření skvrn a map na vašem nábytku. Přestože vzpomínáme především problémy týkající se masivního nábytku, problém nastává i při nábytku z dřevotřísky nebo jiného materiálu.

Sada konferenčných stolíkov Factor sheesham
Sada konferenčních stolků Factor Sheesham

3. Zubní pasta smíchaná se sodou

Posledním z kategorie ověřených domácích triků je populární duo, které podle stránek zajišťuje vyčištění nevzhledných kruhů od sklenic či talířů. V první řadě je třeba dbát na dostatečnou prevenci, aby se tyto stopy na konferenčním stolku a nábytku vůbec neobjevovaly. Pokud jste však neměli štěstí, je pravý čas sáhnout po ověřeném prostředku. Soda a zubní pasta často způsobí více škody, protože nikdy nevíte zda nemůže dojít k reakci mezi vaší domácí čistící směsí a olejem nebo voskem, který používáte při péči o dřevo.

Při ověřených domácích řadách je třeba myslet na to, že v mnoha případech nejsou tak ověřeno, jak se zdá. Pozitivní ohlasy na internetu neznamenají, že čisticí procedura bude fungovat i ve vašem případě. Sáhněte po ověřených a certifikovaných čističích.

Dřevo je zárukou kvality a nadčasovosti, ale zároveň může díky kombinaci s jinými materiály působit moderně a trendově. Kromě toho vypadá luxusně, díky čemuž bude poutat pohledy všech, který k vám přijdou na návštěvu. Inspirujte se naším výběrem jedinečného dřevěného nábytku, který jednoduše a efektně zapadne do vašeho interiéru zde.

Tags : konferenční stolek