close
Design

Nebeská modrá: Vyskládejte si modrý interiér!

Modrý interiér totiž působí v prostoru vzdušně, elegantně a svěže. Přirozeně moderní a harmonizující efekt s ní dosáhnete téměř bez námahy. Řekněme si o ní více v článku.

Psychologický význam modré

O modré se traduje, že je barvou klidu a harmonie. V luxusním interiéru skutečně působí uklidňujícím dojmem, tlumí aktivitu a evokuje odpočinek. Proto je velmi oblíbenou barvou ložnic a dětských pokojů. Mimochodem, její spojování s mužským nebo chlapeckým principem patří minulosti. Modrá perfektně zahraje iv moderní dívčí pokoji. Především rodiče hyperaktivních a neklidných dětí by měly v interiéru s touto barvou vyhrát. Mluví se o ní i to, že vzbuzuje dojem spolehlivosti. Proto je oblíbenou barvou politických stran, prodejců a pojišťovacích agentů. Modrá prý také snižuje chuť k jídlu.

DESIGNOVÁ PODNOŽKA SWEDEN, MODRÁ
DESIGNOVÁ PODNOŽKA SWEDEN, MODRÁ

Nemusí působit chladně

Ano, modrá patří mezi studené odstíny. Pokud se s ní však ve svém interiéru vyhrajete, může působit i velmi útulně a luxusně. Pro zjemnění její chladu ji můžete zkombinovat s měkkými, teplými textiliemi. Velmi oblíbený je například semiš. Stejně zapůsobí i přírodní textury. Designový nábytek z masivního dřeva přirozené barvy, dekorace z proutí nebo kovů teplých barev zahrají s modrou fantasticky. Stěny v nejměkčí modré výborně ladí i s moderním bílým nábytkem. Efekt tepla a zajímavého kontrastu dosáhnete doplňky nebo čalounění v zemitých barvách. Výborná je hnědá, ale i béžová. Kontrastovat takto můžete i modrou stěnu s tmavohnědou dřevěnou podlahou. Velmi zajímavě zapůsobí na modrém podkladu i černobílé rodinné fotografie v starožitných rámech nebo designové zrcadla.

Oáza oddychu

Modrá do ložnice neodmyslitelně patří. Chcete vytvořit uklidňující prostředí jako stvořené pro odpočinek a relaxaci? Vymalujte svou ložnici měkkým odstínem modré, přidejte vrstvy ložního prádla v přírodních barvách v kombinaci s bílou pro dosažení populárního skandinávského designu. Kompozici finišujte dominantním, luxusním svítidlem, které se stane ohniskem interiéru. PPozornost jistě upoutá luxusní lampa Wrap ručně pletená z vláken abaka, která vyniká svým teplým světlem.

LAMPA WRAP 5 BÍLÁ
LAMPA WRAP 5 BÍLÁ

Centrum života

Modrá je barvou harmonie, která ke kuchyni, jak k centru rodinného života, neodmyslitelně patří. Barva roku, barva nebe tu skvěle vynikne s nábytkem ve stylu vintage. V kombinaci s bílou a tmavě hnědými podlahami je opravdu skvostná. Prosvětlete jídelní kout a dodejte mu nový život s vintage židlemi ve výrazném odstínu modré v kombinaci se šedým stolem se studenou kamennou deskou. Pohled zjemněte dominantním dřevěným svítilnou nebo výraznou dekorací teplé barvy. Kontrastujte a hrajte se.

ROHOVÁ SEDAČKA ADAN II 260 CM TMAVĚ MODRÝ SAMET
ROHOVÁ SEDAČKA ADAN II 260 CM TMAVĚ MODRÝ SAMET

Přemýšleli jste někdy o tom, jak dlouho vám trvá dokud usnete? Potřebujete více než 15 minut? Pokud se navíc během noci často budíte a přehazujete, možná je na čase zamyslet se, co tyto problémy způsobuje. Víme co vám pomůže zlepšit zdraví i náladu! Kvalitní spánek! Čtěte více ZDE.

Tags : dizajninteriermodra barva