close
Obývací pokoj

Konferenční stolek – povinná jízda či neodolatelný kousek?

Konferenční stolek byl dlouhá léta prvkem, který se v každé obývací místnosti považoval za nevýrazný kousek. Během velmi dlouhé doby činil jen povinnou jízdu, která se jednoduše v každé obývací místnosti musí nacházet. Nikdo mu však nevěnoval potřebnou pozornost. V podstatě sloužil jen jako odkládací prostor k mnoha potřebným i nepotřebným předmětům. Kam bychom si jinak odložili misku chipsů během reklamní přestávky? Kam by putovaly všechny rozečtené knihy a časopisy, které se v obývací místnosti objeví? Naštěstí se mnohé změnilo a dnes má konferenční stolek pozornost, kterou si zaslouží. V mnoha obývacích místnostech představuje spolu se sedací soupravou ústřední bod, od kterého se odvíjí celé dění. A často je právě on klíčovým a neodolatelným kouskem.

Konferenčný stolík Unity Loft 56cm mango
Konferenční stolek Unity Loft 56cm mango

Konferenční stolek, jako ústřední bod obýváku

Kdysi se celé dění v obývací místnosti odvíjelo od sedací soupravy. Ta představovala prvek, který byl vybrán první a od něj se odvíjelo všechno ostatní. V tom případě byla samozřejmě kouskem, kteří jste si při vstupu do obývací místnosti všimli jako první. Co kdyby toto místo přebral konferenční stolek? A přesně to se díky šikovným rukám interiérových designérů stalo skutečností v celé řadě obývacích místností.

Konferenčný stolek však ani náhodou neztratil svou funkčnost. Stále ho můžeme pohodlně použít pro odkládání všech možných i nepředstavitelných zbytečností. Na druhé straně však oslňuje zajímavým designem a přepracováním. Velmi oblíbenými jsou konferenční stolky v kovovém přepracování. Měděná, zlatá či stříbrná barva na stolku pak dokonale ladí s ostatními prvky v místnosti, jako jsou kovové svícny, nebo polštář v metalických barvách.

Konferenčný stolík Malia 80 cm medený
Konferenční stolek Malia 80 cm měděný

Bohatý prostor i pro malý interiér

Malé místnosti často potřebovali konferenční stolek miniaturních rozměrů. A to byla obrovská škoda, protože i v tomto případě chcete svůj stolek využít naplno. Velkou výhodu, tedy představují kombinace konferenčních stolků složených z několika prvků – menších stolků. Ty do sebe dokonale zapadají a v případě potřeby dokáží vytvořit dostatečně velký prostor. Během běžného dne, kdy právě nejsou potřeba, však nezabírají zbytečnou plochu. Zároveň působí jako zajímavý detail.

Set odkladacích stolíkov Factor sivá akácia 2ks
Set odkládacích stolků Factor šedá akácie 2ks

Nejen dřevo

Aby konferenční stolek mohl hrát v interiéru první housle, museli designéři sáhnout i po jiných materiálech jako dřevo. Není to tím, že se dřevem by se nedalo čarovat. Množství zajímavých kousků je stále dřevěných. Vynikají však kombinací materiálů jako dřevo – sklo či dřevo – kov. Každý kousek je jedinečný a zajímavý.

Stejně jsou však momentálně velmi oblíbené kovové stolky a kombinace různých barevných kovů spolu se sklem. Tyto kombinace dokáží spolehlivě vytvořit tradiční i futuristicky laděný konferenční stolek. Volte však vždy kvalitní materiály, které jsou stabilní a odolné.

Pomůže Vám Doplňky Zútulnit Prostor? Samozřejmě Ano! Čtěte dál v našem dalším článku zde.

Tags : konferenční stolek

Leave a Response