close
DesignJídelna a kuchyň

Barová židle, jak udělat ten správný výběr? Poradíme Vám!

Barová židle je hravým a funkčním kusem nábytku, který dodá interiéru vaší kuchyně, obývacího pokoje nebo jídelny atmosféru moderní kavárny, amerického baru či tropického letoviska. Stačí si jen správně vybrat a nechat se unášet fantazií s osvěžujícím drinkem nebo kávou v ruce. Kromě toho, že designové barové stoličky se stanou pomyslnou třešničkou na dortu vašeho interiéru a dodají mu pověstný šmrnc, svou tradicí evokující odpočinek a zábavu přímo zvou na příjemné posezení v kruhu rodiny či přátel nebo pomalé ranní probouzení u čaje, topince a novinách.

Design barové židle

Výrobci přinášejí širokou nabídku moderních barových židlí v bezpočtu stylů. Při výběru se řiďte vlastním vkusem a interiérem svého bytu či domu. Je jen na vás, zda zvolíte kousky, které do vašich prostorů designově zapadnou nebo vsadíte na extravaganci a kontrast stylů. V druhém případě počítejte s tím, že barová židle se stane skutečným vykřičníkem vašeho interiéru.

Aktuální trh svou nabídkou uspokojí i ty nejnáročnější představy zákazníků. Pro ty nerozhodné nabízíme malou inspiraci. Do kuchyně nebo jídelny v populárním skandinávském designu šikovně zapadne moderní barová židle Evan v bílé barvě kombinované se světlým dřevem. Vsadili jste ve svém interiéru na minimalismus? Vaší volbou číslo jedna může být barová židle Sweden, která svými liniemi zachová jednoduchost prostoru v tom nejlepším slova smyslu. Kontrastním designovým doplňkem bílé kuchyně může být moderní barová židle Jeremy hořčicové barvy. Zajímavým designovým provedením oživí i ten nejnudnější interiér.

Barové židle Jeremy, Poler, Walker

Prostor pro barovou židli

Kromě stylu je samozřejmě nezbytné zvážit i praktickou stránku. I ta nejkrásnější barová židle vám způsobí vrásky na tváři, pokud se nevejde k vašemu stolu.

Základní pravidlo je, že vzdálenost mezi sedací plochou židle a deskou stolu by se měla pohybovat okolo 25 – 30 cm. Praktickou volbou jsou v tomto směru výškově nastavitelné židle, které pomocí mechanizmu ovládaného jednoduchou páčkou výborně přizpůsobíte výši pultu, ale i malým strávníkům. Takovou výhodu má například designová barová židle Liam, jejíž rozpětí výšky sezení můžete posouvat o více než 20cm.

Počet židlí je omezen délkou vašeho barového stolu. Počítejte s tím, že každá stolička bude potřebovat kolem 55cm prostoru.

Pohodlí barové židle

Aby sezení na vysoké noze mělo tu správnou šťávu, měli byste se na své židli cítit především komfortně a bezpečně. V zájmu pohodlí nabízejí výrobci moderní barové stoličky těch nejrozmanitějších tvarů a provedení. Většina z nich je vybavena bederní opěrkou. Pocit jistoty mohou umocnit i boční područky a opěrky nohou. Na ty se zaměřte především, pokud jimi není vybaven váš barový stůl. Komfortnější sezení zabezpečí i měkké čalounění nebo důmyslně tvarované sedadlo.

Na těchto prvcích si dejte skutečně záležet zejména, pokud plánujete barové stoličky využívat na dlouhodobější sezení. V případě rychlých snídaně nebo příležitostného posezení s návštěvou se klidně nechte unášet jejich moderním designem.

Barová židle Nayeli

S výběrem materiálu a vhodností použití Vám rádi pomůžeme. Napište nám!

Malá kuchyně? Vyřeší to barové židle a stoly, jak dočtete se v dalším článku.

Tags : barová židledesignkuchyně