close
Luxusní relaxační křeslo Rest šedý samet
Luxusní relaxační křeslo Rest šedý samet

Vzory A Doplňky Do Obýváku

Pojďme se společně podívat na různé způsoby, jak použít vzory a doplňky a jak přinést do Vašeho obývacího pokoje více tepla, dimenze, zvláštnosti i právě prostřednictvím vzorů a zároveň tak všechny Vaše pokoje zútulnit.

Zařídit garsonku nebo malý dvou-pokojový byt je vždy malý hlavolam. Vlastníci takových objektů si musí v roli architekta najít způsob, jak sloučit všechny funkce do jednoho prostoru nebo pár menších prostorů. A druhým náročným úkolem je zjistit, co by přispělo k tomu, aby místnosti působily útulně.

Moderní místnosti jsou často plné jemných povrchů – struktury, která může působit trošku chladně a čistě. Přelomte chladnost jemných čistých povrchů přidáním struktury či vzoru – ať už jde o útulné sezení nebo o zajímavou kolekci.

Dejte Šanci vrstvám

Přidejte do Vašich neutrálních ložnic zajímavé vzory a doplňky prostřednictvím prošívaných přikrývek, polštářů a háčkovaných přikrývek na postel. Čím více vzorů, tím lépe. Efekt vrstvené struktury nejenže přispěje k lepšímu pocitu ve Vaší ložnici, ale zútulní i Vaše prostory, které budou působit teplejší. Pro ještě větší vzletnost přidejte průsvitné záclony a plyšový kobereček pod noční stolek.

Designový koberec Jayda 200x120 šedá plsť - doplňky do obýváku
Designový koberec Jayda 200×120 šedá plsť- doplňky do obýváku

Vrstvěte Nebo Zdvojnásobte Koberce

Vrstvení koberců začíná být v poslední době velmi moderní. Ideální kombinaci dosáhnete, pokud spárujete neutrální zabarvený koberec, který má mnoho vzorů s tím, který má vzor pouze jeden. Triky s koberci se hodí pro každého bez ohledu na rozpočet. Zkombinujte několik textur koberců v jedné místnosti. Na spodek umístěte jeden větší koberec, který doplníte menším kouskem.

Vyberte kontrastní materiály a vzory. Větší kousek může být levnější a s nižším vlasem, naopak na něj můžete položit starožitný kousek po babičce. Budou spolu působit jednoznačně dokonale. Pokud vrstvíte koberce, nesmíte mít jeden velký koberec a na to umístit skutečně malý koberec. Rozdíl ve velikosti koberců by měl být max 30 cm až 60 cm, ne více! A přední nohy nábytku by měly být umístěny na koberci.

Vystavte Si Předměty So Strukturou Jakodesignové doplňky Umění

Použijte každodenní předměty vyrobené ze zajímavých strukturních materiálů – jakými jsou lusky semínek, tkané koše nebo antické nádoby a ozdobte jejich nečekanými způsoby. Menší předměty, jakými jsou skleněné láhve nebo košíky shromáždíte na jedno místo jako sbírku – budou působit objemnější.

Předměty jako umění
Předměty jako umění
Předměty jako umění
Předměty jako umění

Použijte Vzorované Tapety

Stěny jsou jedním z nejdůležitějších prvků v interiéru. V současné době se vracíme k dekoraci stěn v podobě fototapet. No vzorovaná tapeta stále patří k úžasným způsobem jako se vyřádit v nekonečném světě vzorů, barev a materiálů. Při výběru vzorované tapety mějte na mysli efekt, který byste v místnosti rádi vytvořili. Vzorovaná tapeta dokáže opticky změnit místnost i celý byt, vdechnout prostoru kouzlo či atmosféru.

Saténové tapety mají jemnou texturu, oblázková struktura a vliesové tapety mohou pomoci vytvořit dojem bohaté knihovny, v níž se budete cítit příjemně. Podobně jako v případě fototapety, působí i mezi osobou, která vzorovanou tapetu vybírá a samotnou tapetou jakási “chemie” – vzpomínka, sen, něco osobní, což ovlivnilo naši náladu, proto bychom je měli vybírat opatrně.

Výsledkem výběru má být náš dobrý pocit při pohledu na stěnu. Harmonické barvy a vzory dokáží navodit atmosféru, po jaké v interiéru toužíme, dokáží vzbuzovat důvěru a bezpečí, vytvářet domov.

Dopřejte Si Kousek Přírody

Použití přírodních prvků v sedací soupravě či jiné části nábytku povznese Vaši pochmurnou náladu a zároveň Vám pomůže modernizovat prostory, ve kterých se budete cítit více doma.

Úpletová taburetka Lilly 55 cm šedá - doplňky do obývacího pokoje
Úpletová taburetka Lilly 55 cm šedá – doplňky do obýváku

Použijte Krajky Makramé Jako Doplněk Do Vašeho Obývacího Pokoje

Smyčkové závěsy na stěnu ve vás možná budí dojem návratu do 70. let, ale krajky makramé dokážou prostřednictvím vzoru přinést na Vaši chladnou zeď mnohem více tepla, než si umíte představit. Moderní návrhy makramé se často kombinují s tradičními přírodními vlákny, motivy z naplaveného dřeva a s materiály jakými jsou kovová vlákna či vlákna z recyklovaných materiálů. Pověste si krajky makramé za gauč nebo nad postel a určitě se Vám tak podaří pozvednout zajímavost vzorů.

Makramé pírka
Makramé pírka

Již i Vám podařilo změnit nebo zútulnit Váš prostor pomocí vrstev, tapety nebo vzorů? Podělte se s námi o Vaše zkušenosti v komentářích!

Móda se neustále vrací nejen v oblečení, ale i v interiérovém designu. Klasické nábytky zažívají oživení, které byste neradi propásli. Na toto téma Vám více prozradíme v dalším článku zde.

Tags : dekoracedesignové doplňkydoplňky do obývacího pokojekobercemarkamé pírkaobývací pokojrelaxační křeslovzory a doplňky

Leave a Response