close

10 Tipů Jak Změnit Vaši Obývací Místnost Během Vánočního Shonu

Váš obývací místnost je pravděpodobně jedním z hlavních, ne-li nejdůležitějších prostorů ve Vaší domácnosti. Do obývacího pokoje zveme a usazuje své hosty a pravděpodobně tam Vy a Vaše rodina trávíte spolu většinu času.

I když jste momentálně celkem spokojeni s prostorem, ve kterém bydlíte, možná při pohledu na svůj obývací pokoj cítíte, že potřebujete nutně nějakou změnu. Pokud zatím nechcete dělat radikální a komplikované proměny poradíme Vám, mnoho rychlých a levných způsobů, jak dát své obývací místnosti zcela nový vzhled.

Dejte Svému Obýváku Dárek Čerstvého A Nového Vzhledu Pouze Za 10 Minut Pomocí Našich 10 Časově Úsporných, Efektivních Tipů A Triků.

Většina z Vás buď nemá čas nebo dostatečný rozpočet (nebo obojí) na radikální proměnu interiéru. Popusťte uzdu fantazii a pracujte s tím, co už doma máte. Pokud si najdete pouze 10 minut navíc, tak máte čas objevit svou nový obývák.

TV Stolek Street
TV Stolek Street

1. Uspořádejte Nábytek Ve Vašem Obývacím Pokoji

Začněte s jednoduchým řešením! Aniž byste utratili celý svůj majetek, můžete změnit obývák na luxusní místo. Co k tomu budete potřebovat? Bude Vám stačit dobrá nálada a ochota zapojit nejen fantazii, ale také svaly a um. Dříve než začnete, analyzujte všechny výhody a nevýhody původního umístění objektů v bytě a inspirujte se příslovím “v jednoduchosti je krása”! Možná, že závěsy, které byly koupeny do obýváku, perfektně doplní interiér v ložnici a dekorační polštáře z ložnice dodají pohodlí do obývacího pokoje.Už při prvních úvahách jako orientovat sedačku je třeba myslet na mnoho věcí. Pokud ji postavíte tak, abyste alespoň z jednoho místa viděli ven přes okno a mohli pozorovat okolní přírodu nebo pohyb lidí před domem, bude to mnohem lepší než se celý den dívat na televizní obrazovku.Při zařizování obývacího pokoje často děláme chybu, když všechen nábytek postavíme blízko ke stěně. Odtáhněte některé kusy nábytku od stěn a prostor získá otevřenější vzhled. Možná Vás překvapí, jak velký rozdíl způsobí trochu změněné uspořádání. Vytvořte nový design zcela zdarma!

2. Minimalizovat, Minimalizovat, Minimalizovat

Staré pořekadlo “méně je více” platí stále. Podívejte se na Váš nábytek a dekorace a položte sami sobě několik otázek.

  • Které z věcí opravdu používáte?
  • Které kusy zlepšují vzhled místnosti?
  • Které věci Vám už nedělají žádnou službu a ani radost?
  • Existuje nějaký kus, který se používá jako dočasný stojan?
  • Kdy naposledy jste pořádně uklidili?
  • Máte v pokoji nějaké prvky, které se Vám už dávno nelíbí?

Rozhlédněte se kolem sebe a rozhodněte se, co můžete okamžitě vyhodit. Nejjednodušším řešením je vše staré poskládat do pytlů a darovat nebo prodat. Pokud uklidíte místnost od zbytečného přebytku věcí a nenáviděného (nebo nadměrně milovaného) kusu nábytku, začnete se cítit lehčí a svěžejší. Navíc, tento trik je zcela zdarma – můžete dokonce vydělat peníze, pokud se rozhodnete prodat nepoužité předměty. Neotálejte a začněte s úklidem už dnes!

Dekorace Calli je designovým a elegantním doplňkem v každé domácnosti. Je ve tvaru anglického chrta, není však určena pouze pro majitele psů. Každý kus je vyroben z vysoce kvalitního hliníku, který se snadno čistí.
Dekorace Calli 70 cm

3. Úložné Boxy A Krabice V Obývací Místnosti

Pokud jste již vyhodili staré oblečení, barvy, poháry, šálky a nepřečtené knihy, zbytek přeuspořádejte do úložných boxů. Úložné krabice a boxy jsou praktickým pomocníkem při uskladňování všech drobností. Jsou atraktivní a jednoduché a co je skvělé jsou levné, takže jejich koupa minimálně zatíží Vaši peněženku.Úžasná věc, která se týká košů a papírových krabic je to, že jsou speciálně vyrobené pro různé účely použití. Zvažovali jste nad využitím drátěných košů, plátěných košů, dřevěných krabic a máte volný prostor pod stolem, na stole nebo ve skříni? Pokud ne, můžete vyprázdnit nejnižší polici ve Vaší knihovně pro řadu košů nebo krabic, ve kterých ukryjete nepořádek a jiné různé předměty. Úklid věcí není pouze o fyzických věcech, je to i o úklidu ve svém nitru a zjišťování kým vlastně jsme, co nás zajímá, proč něco koupíme a jak to dále využíváme.

Představujeme Vám moderné bydlení s naším vysoce kvalitním dizajnovým nábytkem ze série Livid. Tvar a spracování jsou dokonale zladěné s vysoce kvalitními materiáy skla a lesklé pravé dubové dýhy, které dodávají regálu elegantní a jediněčný nádech. V ére Bauhausu platilo motto: "Krása je založená na účelnosti". Toto tvrzení úplně vystihuje tuto dizajnovou komodu se svím bílým lesklým povrchem.
Dizajnový regál Livid 180cm

4. Dekorační Povlečení A Polštáře

V designu jsou polštáře jako poleva na koláč. Koláč je sice dobrý i bez polevy, ale ještě lepší se šlehačkou. Podobně, může být místnost pěkná bez polštářů, avšak dekorační polštáře jsou módním doplňkem, který vnáší do našich domovů příjemnou atmosféru a přispívá k naší pohodě. Jedním z klíčových prvků perfektního polštáře je, aby byl dostatečně vyplněn, měkký a pohodlný. Dotvořte příjemnou atmosféru prostřednictvím polštářů! Koneckonců, na každé sedačce jsou třešničkou na dortu.

5. Nástěnné Zrcadla

Není nic krásnějšího než zrcadlo na zdi, které odráží světlo a místnost se zdá být okamžitě větší a jasnější. Je to jednoduchý a efektivní způsob, jak opticky zvětšit prostor kterékoli místnosti. Náš názor – zrcátka jsou magickým designovým nástrojem, protože mohou přidat cenově dostupný půvab dokonce i do nejvšednějších prostorů. Pokud hledáte opravdu něco jedinečné a zároveň funkční, jsou to zrcadla, co splní vaše představy.

Masivní zrcadlo Coast 80cm
Masivní zrcadlo Coast 80cm

6. Osvětlení

Obývací pokoj je pravděpodobně nejpoužívanějším prostorem v domě. Je to místnost, v níž se bavíte, sledujete televizi a možná čtete knihy a časopisy. Pokud máte spojený obývací pokoj s jídelnou, je to také místo, kde jíte.Více než jen praktické pohodlí, osvětlení ve Vaší domácnosti ovlivňuje to, jak dobře se cítíte. Čím větší máte kontrolu nad úrovní osvětlení v každém pokoji, tím lépe. S několika různými světelnými zdroji lze změnit náladu v jakémkoliv prostoru podle toho, co potřebujete a co chcete udělat … Či už chcete sledovat televizi nebo péct koláče nebo i obojí. Naše rada – první věc, kterou je třeba si uvědomit je, zda Váš obývací pokoj má tmavé nebo světlé stěny. Tmavé barvy absorbují světlo, zatímco světlé barvy světlo odrážejí. Asi netřeba dodávat, že pokud máte malou obývací místnost, budete potřebovat více druhů osvětlení.

Nástěnná lampa Stage v obývacím pokoji nesmí chybět
Nástěnná lampa STAGE bílo stříbrná

7. Stylový Regál Na Knihy

Máte rádi knihy a žádné tablety, e-knihy ani e-čtečky Vás nepřipravili o Vaši lásku k papíru a tisku? Máme pro Vás další skvělý tip, který se skoro vůbec nedotkne Vaší peněženky. Pokud máte rádi perfektně stylizovanou a upravenou knihovnu, pak víte, že knihovny neslouží jen pro uložení knih. Knihy rozdělují každou políčku na sérii prostorů, do kterých můžete přidávat další dekorativní předměty jako jsou svícny, podnosy, vázy, sklenice a podobně.

Luxusní regál Elegant 150 cm XL
Luxusní regál Elegant 150 cm XL

8. Koberce

Není nic lepšího než bosá chůze po měkkém koberci a teplo, které tento materiál a povrch přináší do prostoru. Koberec si můžete vybrat v libovolném stylu, designu, barvě nebo vzoru. Kvůli své všestrannosti koberec dobře zapadne do jakéhokoliv designu. Typický koberec stojí podstatně méně než ostatní typy podlahových krytin, jako jsou dlaždice, mramor nebo tvrdé dřevo. Kvalitní koberce nabízíme za ceny, které si opravdu může dovolit každý. Ať už potřebujete koberec pro Váš domov nebo podnikání, rádi Vám ve výběru pomůžeme.

Designový koberec Rebecca, obývací pokoj se zútulní
Designový koberec Rebecca 200×120 cm / šedá patchwork

9. Obrazy

Obrazy a fotografie zkrášlují naše příbytky od nepaměti. Dodávají místnosti jiný rozměr, vnášejí kulturu a umění. Na otázku, jaký obraz si vybrat, není jednoznačná odpověď. Obraz Vás musí oslovit. Na obraze by Vás měl zaujmout motiv, ztvárnění, barvy a také umělecké provedení. Barvy obrazu by měly ladit s barvami interiéru. Nápomocné mohou být i různá svítidla, které podtrhnou uměleckou hodnotu obrazu nebo vyzvednou nějakou jeho konkrétní část. Pokud si nejste při výběru obrazu jisti a nevíte se rozhodnout, zarámujte Vaše fotografie, dejte si vyrobit foto obraz nebo fototapetu.

10. Pokojové Oddělovače

Po dlouhém cestování v autobuse, stojíc mezi babičkou s nákupními taškami a skupinou rozjařených dětí, vše, co chcete, je místo na odpočinek. Bohužel, pokud žijete v malém bytě, kde se Vaše spací, stravovací a pracovní prostory překrývají, Váš dům na Vás může působit jako naložený kamion.Jedním z největších problémů v malých prostorách je správně rozdělit místnost. Mohli byste si najmout neuvěřitelnou designérskou firmu na zabudování sklápěcí postele, mizející jídelny a rozbalovacího kuchyně nebo byste mohli realizovat několik jednodušších triků na vytvoření více obytných ploch ve Vašem malém bytě.

Oslovil Vás některý z nápadů? Uvažujete, jak zlepšit své bydlení? Napište nám do komentářů níže, jaký je Váš vysněný cíl. Co byste se chtěli dozvědět v následujícím článku o nábytku? Těšíme se na Vaše podněty! Interiérový designér je velmi dobré řešení, i když malé úpravy byste mohli zvládnout i sami. Jak? Poradíme vám v dalším článku zde.

Tags : dekorační polštářekoberceobrazyobývací místnostosvětleníparavanyregály na knihyúložné boxyzrcadla

Leave a Response