close
Knihovna

Komfortní a útulné místo pro čtení? Zákoutí jen pro sebe a psané slovo

V době, kdy život běží rychlostí internetového prohlížeče, je prostoru na odpočinek stále méně a méně. Zákoutí, do kterého máte vstupenku jen vy a vaše kniha, si proto ve svém bytě určitě zamilujete. Nejenže vám otevře dveře do kouzelného světa literatury, ale současně vás ochrání před každým digitálním rozptýlením. Sociální sítě mají do těchto kouzelných míst vstup přísně zakázán. Věříme, že vás náš článek inspiruje a najdete si ve svém moderním interiéru místo ke čtení.

Kniha v moderní ložnici – místo pro čtení

Pravděpodobně jste již slyšeli, že čtení v posteli se nedoporučuje. Tento dominantní kus nábytku je určen výhradně na spánek a další radostné aktivity, mezi které kniha nepatří. Pokud jste si ale oblíbili jako místo pro čtení právě vaši ložnici, nezoufejte. Postačí malá stavební úprava stěny pod oknem. Zatáhněte parapetu do prostoru pokoje a její povrch si nechte očalounit. Prostor z bočních stran uzavřete stěnou a komfort umocněte i příjemnými polštářky. Hotovo, vaše nejoblíbenější místo v bytě je připraveno.

Zajímavý tip: Skvělý koutek na čtení bez přestavby prostoru dosáhnete, pokud celou stěnu v okolí okna potáhnete vestavěným nábytkem. Pod oknem si necháte otevřený prostor na nízkou a širokou čalouněnou lavici.

luxusna kniznica místo pro čtení
Místo nejen ke čtení

Oáza klidu u krbu

Hořící oheň sám o sobě svádí k odpočinku. Umístěte si v blízkosti krbu mohutný kus nábytku, například ve stylu luxusního křesla Chesterfield, doplňte ho teplou kožešinkou, měkkými polštáři a stylovým vintage stolkem. Dolaďte příjemné osvětlení vysoké stojanové lampy a vaše oáza klidu je zařízena. Postačí už jen dobrá kniha a pohár oblíbeného nápoje.

kreslo Chesterfield
Pořádná porce pohodlí a luxusu!

Relaxační koutek pod schodištěm

Máte ve svém interiéru pevné schodiště, pod kterým se nachází množství místa zaplněného zbytečnostmi? Proměňte ho na své útočiště. Část prostoru otevřete, podlahu zvedněte do výšky běžné postele, doplňte čalounění a polštáře. Tato úprava bude vyžadovat i příjemné osvětlení, které by mělo být dostatečně ostré, aby při něm netrpěli vaše oči a dostatečně tlumené, aby nenarušilo váš komfort. Ideálním řešením je stmívací světlo.

Letní čtení na balkoně

Skvělé místo pro čtení získáte iv stinné části svého balkonu nebo terasy. Takový prostor si žádá moderní lehkost. Umístěte do rohu pohodlný sedací vak nebo dřevěnou čalouněnou lavici. Doplňte stylový kulatý stolek a košíky na vaše oblíbené knihy. Teplé letní večery si ptají i osvětlení v podobě vysoké moderní lampy nebo svíček osazených do vkusných zavřených svícnů.

 

Jak oživit ložnici zajímavými doplňky se dočtete v dalším článku ZDE.

Tags : čtení