close
Design

Jak si vybrat vhodné zrcadlo do domácnosti? Zrcadlo – okno do duše!

Zrcadlo – okno do duše!

Zrcadla v moderním domě nesmí chybět! Plní totiž nejen užitkovou funkci, ale jsou i nádherným interiérovým doplňkem. A mnohé luxusní zrcadla jsou dokonce uměleckými díly. Máte je ve své domácnosti? Pokud se na jejich nákup zatím jen chystáte, poradíme vám s výběrem!

Tipy na výběr zrcadla

Věděli jste, že pokud zrcadla vhodně umístíte, dokáží vašemu domovu dodat úplně jiný rozměr? Kromě toho, že do nich můžete nahlédnout pokaždé, když odcházíte z domu, jsou užitečné i jinak. Dokáží například rozjasnit místnost a zapůsobit tak, že prostor bude vypadat mnohem větší. Neměly by tedy chybět hlavně v malých místnostech. Takže jak postupovat při výběru zrcadel, které se budou nejvíce hodit do vašeho domova? Přečtěte si tyto tipy a určitě se vám podaří vybrat dokonalý kousek!

1. Umístění zrcadla ovlivňuje jeho velikost

Co to znamená? Je to velmi jednoduché. Pokud si například vybíráte zrcadlo nad krbovou římsu, mělo by být menší. Je váš krb laděný v rustikálním stylu? Tak pak si vyberte zrcadlo s masivnějším rámem, například ve zlaté barvě. Pokud si hledáte zrcadlo do úzké chodby, vyberte si rozměrově větší. To rozšíří a rozjasní místnost, která bude působit opticky mnohem lépe. A co zrcadlo, které má sloužit k rychlý pohled před odchodem do práce? To by určitě mělo být umístěno u vchodových dveří a mělo by být dlouhé a úzké.

Dizajnové zrkadlo Caylee M, zlaté
Designové zrcadlo Cayley M, zlaté

2. Věnujte pozornost také materiálu rámu zrcadla

Určitě záleží i na tom, z jakého materiálu je vyroben rám zrcadla. Proč? Pokud byste například zrcadlo s rámem ze dřeva umístili do koupelny, určitě by to nedopadlo dobře. Zvýšená vlhkost v této místnosti by rám mohla poškodit. Do koupelny tedy vybírejte raději jednodušší zrcadla bez rámu, či s plastovým rámem. Nezapomínejte také, že čím více je rám propracovaný, tím složitější bude jeho údržba. Pokud jste si tedy jistý, že se vám nebude chtít vytírat prach ze složitých záhybů kovového rámu designového zrcadla, volte jednodušší typ jednoduššího, no moderního zrcadla.

 

Dizajnové zrkadlo Mauricio, 82 cm, medené
Designové zrcadlo Mauricio, 82 cm, měděné

3. Charakter místnosti

Z estetického hlediska je důležité přizpůsobit typ zrcadla charakteru místnosti. Pokud je váš domov cosi jako elegantní palác, zrcadlo by mělo být luxusní, honosné a zdobené. No pokud jste strohý minimalista, odpovídat by tomu mělo určitě i šikovné moderní, designové zrcadlo. V tom případě je vhodné možná jednoduché bez rámu – ale, to je přece nuda.

A zbývá ještě poslední otázka. Kolik jste ochoten investovat? Pokud má být zrcadlo dominantou místnosti, symbolem luxusu nebo dodat interiéru ozajsný nádech moderního příbytku a sloužit dlouhá léta, neváhejte si cosi připlatit. Získáte hodnotný kus, který bude zároveň výrazným doplňkem charakterizujícím váš styl.

Zrkadlo Reflection zlaté
Zrcadlo Reflection zlaté

Jak oživit ložnici zajímavými doplňky se dočtete v dalším článku ZDE.

Tags : designmodernízrcadlo